Saksalainen homojärjestö LSVD tyytyväinen: kouluihin ei tule rukoushuoneita

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Berliinin Weddingin kaupunginosan kymnaasissa 16-vuotias oppilas teki valituksen, että koulussa ei ole rukoushuonetta muslimioppilaille. Viime vuonna alempi hallinto-oikeus päätti, että koulu järjestäköön tilan rukoilemista varten. Torstaina ylempi hallinto-oikeus on kumonnut entisen päätöksen ja kouluihin ei tule rukoushuoneita.

Saksalaisen homojärjestön LSVD:n mukaan päätös oli oikea. Oikeus otti huomioon koulujen tosiasiallisen tilanteen. Koulun on suojeltava uskovien ja ei-uskovien uskonvapautta. Oppilaskunnan jakautuminen uskonnollisen vakaumuksen mukaan olisi vastoin avointa ja suvaitsevaa yhdessäelämistä. Jo pitkään on tullut kouluille paineita islamististen ja evankelististen kovan linjan edustajien suunnasta. Esim. seksuaaliopetusta nämä ryhmät eivät lainkaan hyväksy, ja se opetus on melkein kokonaan hävinnyt berliiniläiskouluista.

Päätöksestä voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta silloin tarkastellaan vain, onko päätös tehty laillisesti väärin. Päätöksen sisältöä ei tarkastella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*****

Rukoushuoneasioita on ollut esillä Suomessakin. Mm. kansallisoopperaan perustettiin lepohuoneen tilalle rukoushuone, jota on käytetty vuosien mittaan ehkä kerran. Kyse on usein ns. käännynnäisten kovan linjan vaatimuksista. Periaate on tärkeä, ei tarve.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!