Zimbabvessa homoaktivistit vapautettu takuita vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

28.5.2010 Zimbabven aktivistit vapautettu takuita vastaan

Zimbabvelaisaktivistit on vapautettu 200 dollarin takuita vastaan. Heidän asianajajansa on kertonut poliisin harjoittamasta väkivallasta. Poliisi yritti saada tietoa muista aktivisteista hakkaamalla mm. Cocacola-pulloilla.

Nyt lääkäri tutkii aktivistit, ja pahoinitelyn vammat dokumentoidaan. Sen jälkeen käynnistetään oikeustoimet poliiseja vastaan. Aktivisteja vastaan oikeudenkäynti on 10. kessuuta. Aktivisteilta on otettu pois passit. Heillä ei ole lupa mennä pääkaupunki Hararesta yli 40 kilometrin päähän. SW Radio African mukaan keskiviikkona on tehty toisen pidätetyn kotona kotietsintä. SW Radio Africa on Lontoossa sijaitseva lyhytaalloilla toimiva pakolaisradio.

Vuodesta 2006 on Zimbabvessa ollut laki, jolla kielletään homoseksuaalisuus. Jopa käsi kädessä kulkemisesta voidaan rangaista.


26.5.2010 Pidätys

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Zimbabvessa on pidätetty kaksi homoaktivistia. Ellen Chadehama (34v) ja Ingatius Mhambi (38v) pidätettiin, kun poliisi teki ratsian Zimbabven homojen ja lesbojen järjestön GALZ:n toimistoon. Poliisi kertoo, että toimistosta on löydetty sopimattomia kuvia ja kirjoja. Väitetään, että on löytynyt myös pornografiaa.

Tänään keskiviiikkona ollaan oikeudessa. Syyte koskee kirjettä, joka on löytynyt toimistosta. Siinä entinen San Fransiscon pormestari kirjoittaa presidentti Mugaben homovihamielisestä politiikasta. Sellaisesta paperista voi lain mukaan saada vankeutta. Pidätettyjä ei ole päästetty vapaaksi edes takuita vastaan.

Perustuslakia säätävän kokouksen puheenjohtaja on ilmoittanut, että homot eivät nauti perustuslain suojaa. Hänen mukaansa Zimbabve on maa, jossa vallitsevat perinteiset moraaliset normit.Homous on tuontitavaraa.

Zimbabve on yksi maailman köyhimmistä maista. Maassa on viime vuosina ollut nälkä- ja sairausepidemioita. Viime vuonna koleera tappoi 4 000 ihmistä. Homous on valtionjohdon mukaan henkinen sairaus, joka voi tuhota kansan yhtenäisyyden.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!