Homomies saapui Intiasta kaksostensa kanssa Israeliin tänä aamuna

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

28.5.2010
Kaksoset ja heidän isänsä saapuivat tänä aamuna Israeliin pitkän odotuksen jälkeen. Israelin korkein johto puuttui tuomarien jarrutukseen asiassa, joka heteroille on yksinkertaisen helppo asia. Homoilta sama oikeus on Israelissa koetettu estää tai ainakin hankaloittaa prosessia.

Dan Goldberg, kaksosten biologinen isä ja hänen miehensä Arnon Angel otettiin Israelissa vastaan juhlavasti. Heidän perheensä, ystävät ja homoyhteisön edustajat olivat toivottamassa perheen tervetulleeksi.

Torstaina Goldbergin perheen edustaja toimitti oikeudelle todisteet siitä, että mies on kaksosten biologinen isä. Israelin konsulaatti Intiassa sai oikeuden tämän jälkeen rekisteröidä kaksoset Israelin kansalaisiksi ja antaa heille passit.

Arnon Angel totesi heidän olevan erittäin iloisia asian lopputuloksesta. Hän ilmaisi lyhyesti: "Me voitimme."

Lähde: Ynet News

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

25.05.2010
Uutisen mukaan näyttää siltä, etteivät kaksoset ole vieläkään päässeet matkustamaan isänsä kanssa Intiasta Israeliin. Nyt presidentti Shimon Peres on liittynyt mukaan vaatimaan lupaa lasten saamiseksi Israeliin. Israelin pääministeri Netanyahu vaati aikaisemmin asiasta päättävää tuomaria toimimaan ja lopettamaan jarrutuksen. Isyystestistä kiistely on ollut jarrutuksen välineenä.

Lasten isä Dan Goldberg on ottanut lakimiehensä Irit Rosenblumin avulla yhteyttä Peresiin ja pyytänyt tätä vaatimaan sisäministeri Eli Yishaia tekemään päätöksen, että kaksoset voidaan tuoda Israeliin välittömästi, ennen isyystestiä, jonka toimittamiseen kuluu 2-3 viikkoa.

Lähde: Haaretz (20.5.2010)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!