Diplomaaattipassit homodiplomaattien puolisoille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Braislialaisten diplomaattien samaa sukupuolta olevat elämäntoverit saavat diplomaattipassin, mikä saattaa heidät tasa-arvoiseen asemaan heteroparien kanssa. Brasilian ulkoministeriön edustaja kertoi ministeriön lähettäneen asiasta ohjeet maan 207 ulkomaan edustustolle. Diplomaattien homopuolisot ovat jo vuodesta 2006 voineet nauttia terveyspalveluista ja muista eduista.
Tieto annettiin julki päivä sen jälkeen kun maan varapresidentti José Alencar oli kieltäytynyt allekirjoittamasta asetusta, jolla toukokuun 17 päivä olisi nimitetty homofobian vastaiseksi päiväksi. Syyt olivat hänen mukaansa puoluepoliittiset, hän kun kuuluu erään homojen oikeuksia vastustavan evankeelisen kirkon kanssa liitossa olevaan Brasilian tasavaltalaiseen puolueeseen. Hän antoi allekirjoituksen maan presidentin Luiz Inácio Lula da Silvan tehtäväksi, kunhan tämä palaa Euroopan ja Lähi-Idän matkaltaan.
Brasilian kansalliskongressi on jo yli vuosikymmenen keskustellut samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten avioliittojen laillistamisesta onnistumatta hyväksymään sitä.

Diario La Verdad

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!