Helluntaina Hampurissa lesbojen kevättapaaminen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Joka vuosi 35 vuoden ajan, helluntaina, on kokoonnuttu jossain saksalaisessa kaupungissa lesbojen kevättapahtumaan. Ohjelma on laaja: 120 workshopia, viisi poliittista näyttelyä, yksi taidenäyttely, paneelikeskustelu, infopisteitä ja suuri mielenosoitus. Tapahtumaa kuvataan näin: hauskaa ja poliittista ja päälle vielä matkailua.

Koko tapahtuman yhtenä periaatteena on itse-ohjautuvuus. Osanottajat osallistuvat myös tapahtumien organisointiin. Osallistumismaksusta jokainen päättää itse. Hyvätuloiset maksavat enemmän, työttömät ja opiskelijat vähemmän. Ulkomaalaisia vieraita on n. 1 000.

Ohjelma jakautuu viiteen blokkiin. Ensimmäisessä teemablokissa aiheena ovat tulevaisuuden järjestäytymismuodot. miten verkostoidutaan ja miten toimitaan rasismia ja sotaa ja militarisoitumista vastaan. Toisessa teemakokonaisuudessa puhutaan talouden rakenteista ja köyhyydestä. Miksi naisten keskuudessa on paljon köyhyyttä ja mikä on naisten asema työmarkkinoilla. Yksi teemakokonaisuus keskittyy mm. Pietarin ja Iranin lesbojen yhteiskunnalliseen tilanteeseen. Terveys ja liikunta -teeman alla on monenlaista dementiasta lauluworkshopeihin. Viides teemakokonaisuus on "Tabut lesbopiireissä". Siinäkin käsitellään jännittäviä aiheita, mm. partaisia naisia ja: nautitaanko pornosta vai vastustetaanko sitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lauantaina on suuri mielenosoitusmarssi ja sen aikana järjestetään kiss-in -tapahtuma keskellä Hampuria.

Nettisivun alussa on kuvia menneiltä vuosilta.
http://www.lesbenfruehling.de/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!