Malawi: ´naimisiin´ mennyt miespari voi saada jopa 14 vuoden tuomion

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Malawilainen miespari meni "naimisiin", vaikka homoseksuaaliset teot ovat maassa rikos. Tapauksesta on tulossa symboli homojen oikeuksien ajamisesta Afrikassa.

Miehet nimeltä Steven Monjeza 26v. ja Tiwonge Chimbalanga 20v., ovat vangittuina odottamassa oikeuden lopullista päätöstä. Englantilainen ihmisoikeusaktivisti Peter Tachell on saanut miespariin yhteyden. Chimbalanga kertoi: "Rakastan Steveniä hyvin paljon. Jos ihmiset tai maailma ei voi antaa minulle mahdollisuutta ja vapautta elää hänen kanssaan rakastajanani, siinä tapauksessa on parempi, että kuolen täällä vankilassa. Vapaus ilman häntä on kelvotonta ja tarkoituksetonta".

Miehet menivät symbolisesti naimisiin ja julkistivat suhteensa viime marraskuussa. Malawi on yksi 37 Afrikan maasta, joissa homoseksuaaliset teot on kriminalisoitu.

Oikeus julistaa päätöksensä ensi tiistaina. Miesten suvut katsovat tapahtuman olevan kirous ja häpeäksi suvuille. Suvut ovat heidät hylänneet. Jos miehet pääsevät vapaiksi, heidän ei sallita palaavan koteihinsa.

Lähde: Guardian

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

**********

Malawin asukasluku on runsaat 15 miljoonaa. Pinta-ala noin kolmannes Suomesta. Keskimääräinen elinajanodote syntymähetkellä on 50 vuotta. HIV/AIDS on vakava ongelma. Lähes miljoona ihmistä on saanut ja elää HIV-tartunnan kanssa. (2007). Yli puolet kansasta elää köyhyysrajan alapuolella. Kristittyjä 80% ja muslimeja 13%.

Lähde: CIA The World Factbook

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!