Homoaktivisti t osoittivat mieltään Brasilian presidenttiä vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kaksi erään brasilialaisen homoryhmän aktivistia onnistui eilen välttämään turvallisuusmiehet, minkä jälkeen he osoittivat mieltään maan presidentin Luiz Inácio da Silvan nenän edessä tämän tulevan Iranin vierailun takia.
Vihittäessä käyttöön Brasilian strategisiin tutkimuksiin ja koulutukseen keskittyvää Ebrapa-keskusta kaksi homoaktivistia onnistui välttää Brasilian presidentin turvamiehet , minkä jälkeen he sateenkaarilippua kantaen simuloivat hirttämistä presidentin pitäessä puhettaan. Tempaus oli vastalause Lulan ensi viikonloppuna Iraniin tekemälle valtiovierailulle. Iranissa noudatetaan tiukkia islamilaisia sääntöjä ja homoja tuomitaan kuolemaan.
Brasilia ja Teheranin hallinto ovat viime vuosina lähentyneet, ja Brasilia vastustaa muun muassa Iranin ydinohjelman takia suunniteltuja kansanvälisiä pakotteita.
Viime viikolla Grupo Estruturacão, joka mm. puolustaa homojen ja lesbojen oikeuksia, pani alulle nimenkirjoituskampanjan Brasilian ja Iranin välisiä tiivistyviä suhteita vastaan.
Lulan ja hänen iranilaisen virkaveljensä Ahmadinejadin tarkoituksena on allekirjoittaa tiu yhteistyösopimuksia urheilusta teollisuuteen ja petrokemiaan.

Ultimas Notícias (Venezuela)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!