Brasilialaisia palkintoja homofobian tuomitsemiseksi

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Lassi Valve

Eräs brasilialainen homojärjestö luovuttaa symbolisia palkintoja homofobian tuomitsemiseksi ja myönteisten asenteiden painottamseksi homoyhteisöä kohtaan.

Corinthians-jalkapalloklubin kannattajat on luokiteltu brasilialaisen jalkapalloilun homofobisimmiksi. Sitä mieltä on ainakin Grupo Gay de Bahia-järjestö, joka on luovuttanut heille symbolisen palkinnon. Sillä he tuomitsevat kannattajien vihamielisen asenteen homoja kohtaan.
Corinthias-joukkuen kannattajat (Tunnetaan myös nimellä Gavioes da Fiel.) erottivat eräitä sambakoulunsa jäseniä sillä syyllä, että nämä tanssivat ”naisellisesti” karnevaaleissa.
Homot palkitsivat myös Palmeiras-klubin puhenjohtajan Luiz Gonzaga Belluzon, koska tämä käytti homofobisia haukkumanimiä kilpailevasta joukkueesta.
Homoseksuaalien oikeuksia vastustavien henkilöiden ja organisaatioiden listaan homot lukevat myös katolisen ja protestanttisen kirkon.
Sitä vastoin laulaja Roberto Carlos tunnustettiin sukupuolisen monimuotoisuuden ystäväksi. Myönteisen arvion sai myös tasavallan oikeusasiahenkilö Deborah Duprat, joka puolustaa transsukupuolisten oikeutta vaihtaa nimeä.

Universo Gay - Espanjalainen verkkosivusto

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!