Länsimaat varoittavat Ugandaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Eurooppalaiset hallitukset ja USA varoittavat Ugandaa seurauksista, joita tulee, jos maa ottaa käyttöön kuolemanrangaistukset homoille. Viimeksi tänään Saksan hallitus on ilmaissut puolustavansa homoja ja lesboja.

Lain hyväksyminen on edelleen kesken Ugandassa. Ulkomaisen painostuksen edessä on jo yritetty lieventää lakia. Parlamentin äänestys on jo kuukausien ajan siirtynyt pidemmälle tulevaisuuteen. Lain isä, kansanedustaja David Bahati, pitää edelleen kiinni lakisuunnitelmastaan.

Englanti on jo ilmoittanut maahantulokiellosta Bahatille, jos laki hyväksytään. Guardian lainasi brittidiplomaattia, jonka mukaan lain hyväksyminen merkitsee isoa välikohtausta maiden välillä. Viime viikolla myös USAssa päätettiin resoluutiosta, joka virallisesti tuomitsee Ugandan lakisuunnitelmat. Siinä myös muita maita kehotetaan lopettamaan homokiellot.

Saksa ja Ruotsi uhkaavat kehitysavun supistamisella. Kehitysapua joko leikataan tai se pyyhitään kokonaan pois. Saksan hallituspuolue liberaalien kehitysministeri sanoi, etä Ugandan pitää osoittaa hyvää hallintokäytäntöä. Saksan hallitus suhtautuu asiaan vakavasti. Nyt ovat ihmisoikeudet keskeinen teema. Liberaalien mielestä ihmisoikeudet pitää ottaa laajemminkin huomioon kehitysmaapolitiikassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!