Kananmunat jälleen aseina prideä vastaan

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 1

Kananmunien moninaiskäyttö yleistyy. Lauantaina pienessä Lörrachin kaupungissa vietettiin ensimmäistä CSD-juhlaa. Kauniissa auringonpaisteessa paraatiin lähti mukaan n. 200 HLBTI-ihmistä. Mukana oli myös muutama julkkis. Kaupungissa on 48 000 asukasta.

Oikeistomieliset nuoret olivat kokoontuneet Grabenstrasselle heittelemään kananmunia. Poliisi pidätti kolme nuorta. Poliisin mukana he käyttivät myös naamioita. Heillä oli varusteina pippurikaasua, kyynelkaasua ja vasaran varsi. Neljäskin saatiin kiinni iltapäivällä. Kaikki olivat 17-18-vuotiaita.

Viime vuosina kananmuna-asetta on käytetty pääasiassa itäisen Euroopan ja Baltian pride-tapahtumissa.


Viimeinen homouhri keskitysleiristä

Lörrachin pride-tapahtumassa kertoi elämästään 97-vuotias Rudolf Brazda. Hän oli Buchenwaldissa vuosina 1942-45. Hän pelastui ja on sen jälkeen viettänyt rauhallista elämää. Hän on ilmeisesti viimeinen keskitysleirit kokenut elossa oleva homo.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keskitysleirissä hän joutui työskentelemään kivilouhoksella. Monet kuolivat siellä kovan työn vuoksi. Muistot varjostavat Rudolf Brazdan elämää. Hän oli koulutuksen saanut kattotyöntekijä. Hän pääsi yhden kapon suojelukseen. Heidän välilleen syntyi rakkaussuhde ja se pelasti Brazdan hengen. Keväällä 1945, kun natsit hakivat vangit, kapo piilotti Brazdan talliin, ja hän säilyi elossa, kunnes amerikkalaiset vapauttivat keskitysleirin.

1947 hän löysi uuden ystävän, ja he elivät yhdessä 53 vuotta, kunnes elämänkumppani kuoli. Nyt hän asuu omassa talossa Elsassissa.

Rudolf Brazdan kuva lehtiuutisessa

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • AAA
  • 19.4.2010, 18.28
Ainakaan huligaanien lukumäärä (pidätetty 4 kpl) ei kivunnut samoihin lukemiin kuin Itäisessä Euroopassa.

Toisaalta tuo osoittaa, että huligaanit eivät pidä CSD-paraatin osanottajia kovinkaan suurena uhkana itselleen. Yhtä pidätettyä huligaania kohti oli noin 50 CSD-paraatin osanottajaa.

Vaikea kuvitella, että huligaanit olisivat menneet moisella suhdeluvulla häiritsemään joidenkin kiihkomielisten uskovaisten tms. kulkuetta.