Onko USAn terveysuudistus hyvä myös gay-väestölle?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

22.3.2010 iltapäivällä: Mielenosoittajat syyttävät "homokommunisteja"

Terveydenhuoltouudistus johti mellakoihin Washingtonissa. Konservatiivset mielenosoittajat käynnistivat välillä mellakan mittoihin muuttunutta riehuntaa. Joukot kuuluivat pääasiassa ns.Tea Party -liikkeeseen. Vihan kohteena oli uusi terveydenhuoltolaki.

Erityisesti kohdistettiin viha demokraattiseen Barney Frankiin, joka istuu finanssiasioiden ja vakuutusasiain valiokunnan puheenjohtajana. Hänellä oli ilmeisesti tärkeä rooli kompromissin muotoilussa. Häntä haukuttiin homokommunistiksi ja hintiksi. Iltapäivällä hän kutsui apuun turvallisuusjoukkoja, koska mielenosoittajat olivat nyrkein hakanneet hänen toimistonsa ovea.

Mielenosoittajat hyökkäsivät usean mustan demokraatin kimppuun. Edustaja John Lewisiä haukuttiin neekeriksi. Lewis on aikaisemmin osoittanut, että mustalla väestönosalla on suhteettoman vähän vakuutusturvaa. Parlamentin keskustelun aikana jotkut konservatiivitkin halusivat rauhoittaa väkeä. Kukaan ei kuitenkaan kiihtyneessä ilmapirissä tullut esiin.

Lauantain protestiaktio
http://www.youtube.com/watch?v=-SCs6pSE8_I

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keskustelutuokiossa Barney Frankin kanssa joku vertaa terveysuudistusta natsi-Saksan lakeihin
http://www.youtube.com/watch?v=nYlZiWK2Iy8

22.3.2010 Aamun uutiset terveysuudistuksesta USAssa

1980-lvulla saatiin kuulla kauhutarinoita amerikkalaisten homojen terveysongelmista ja siitä, miten heikossa asemassa he olivat taloudellisesti. Syntyi mm. ACT UP! -liike ja monenlaista lähiauttamista. Mutta onko nyt myös seksuaalivähemmistöillä on syytä juhlia. Marraskuussa, kun terveydenhuoltouudistus ensimmäisen kerran oli äänestyksissä, puhutiiin, että lakiin saataisiin syrjimättömyyslauseke: ihmisen henkilökohtaiset ominaisuudet eivät saa vaikuttaa terveydenhuollon tarjoamiseen. HIV-tartunnan saaneile lakiuudistus olisi saattanut merkitä sitä, että nyt päästään hoito-ohjelmiin mukaan jo alkuvaiheessa, eikä vasta sitten, kun on kehittynyt täysimittainen aids.

Lähitunteina kuullaan, onko erityiset pro-gay-lakiesitykset pyyhitty pois lopullisesta laista. Jo torstaina kerrottiin, että näitä gay-väestön erityispykäliä ei lakiesityksessä enää ole. Laki menee paremmin läpi, kun sieltä on poistettu HLBTI-ihmiset.

*****
Advocate-com on nyt aamulla ottanut kantaa terveysuudistukseen. Uudessa laissa ei ole erityisiä HLBTI-pykäliä. Niitä oli marraskuun lakiesityksesä,mutta ne on nyt poistettu. Kongressinainen Tammy Baldwin on viime kuukausina seurannut lakiesityksen muuttumista, ja hän on kertonut muutoksista gay-mediassa. Hänen mielestään Ted Kennedyn kuolema merkitsi lisäpaikkaa republikaaneille, ja sen takia pro-gay-lakiesitykset menetettiin. Hän kuitenkin on optimistinen. Lakeihin voidaan jatkossa tehdä täydennyksiä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!