Tutkimus väittää, etteivät homosotilaat USA:n armeijassa tule aiheuttamaan häiriöitä hyväksytyiksi tultuaankaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Tiistaina (23.2.2010) julkaistaan USA:ssa tutkimus, jossa tarkastellaan vaikutuksia homojen tultua hyväksytyiksi eri maiden armeijoissa, joissa näin on tähän mennessä tehty. Tällaisia maita ovat esimerkiksi UK, Kanada, Australia, Etelä-Afrikka jne. *)

Tutkimus on nimeltään Gays in Foreign Militaries 2010: A Global Primer. Sen julkaisija on Kalifornian yliopiston tutkimusryhmä. Sillä ei ole virallista asemaa DADT (don’t ask, don’t tell) -keskusteluissa. Samainen ryhmä on tullut tunnetuksi vahvasta otteestaan DADT:n lopettamiseksi USA:N armeijassa.

Tämä on ensimmäinen laaja tutkimus homokysymyksestä muiden maiden armeijoissa.

- Tutkimusraportissa tehdään päätelmä, että muiden maiden armeijoissa avoimesti palvelevat homot ja lesbot eivät heikennä moraalia, eivät aiheuta massairtisanoutumisia, eikä suuria kaapista ulostuloja. Raportissa todetaan myös, että "ei löytynyt tapauksia lisääntyneestä [seksuaalisesta?] häirinnästä", seurauksena homojen palvelukiellon poistumisesta missään näistä tutkituista armeijoista.

- Lisäksi raportissa todetaan, ettei missään tutkituista armeijoista ole rakennettu erillisiä suihkutiloja tai WC:tä homosotilaille. Homosotilaiden puolisoille tarkoitetut edut olivat yleisesti linjassa maassa käytetyistä eduista homo-ja lesbopareille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tutkimuksen tulokset ovat täysin vastakkaisia Pentagonin kenraaleiden näkemyksille.

Lähde: New York Times (verkkolehti vaatii kirjautumisen)

*******************

*) Suomessa armeijassa ei ketään saa asettaa erilaiseen asemaan esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Tämä perustuu vuonna 1995 voimaan tulleeseen syrjintäsuojalakiin. Oman käsitykseni mukaan Suomen armeijassa muutos tapahtui sen kummemmitta mutinoitta. Armeijassa on totuttu toimimaan sääntöjen mukaan. Laki on yksi sääntö ja sitä on myös siellä noudatettava.

PinkNews referoi NYT:n kirjoitusta

2 kommenttia

Mietityttää, kuinka avoimesti noissa liberaaleissa armeijoissa on mahdollisuus tuoda esiin valtavirrasta poikkeava seksuaalinen suuntautumisensa, kuitenkaan. Potkujen syyksi ei-heteron suuntautumisen paljastumisesta ei ole, mutta kuinka avoin keskimäärin voi olla esim. kotona olevasta puolisosta?

Käytännössä Suomen puolustusvoimissa ei taida palvella mainittavaa määrää ihmisiä "avoimesti" lesbona tai homona. Kaappeilu on käytäntönä. Lähinnä avoimuus on meillä teoreettista.
  • 2 / 2
  • Sörsselsson
  • 23.2.2010, 11.48
Luetun ymmärtäminen, myös englannin kielellä, näyttää olevan liian vaikeaa JuhaniV:lle.

Helmikuun alussa puolustusministeri Gates ja asevoimien komentaja Mullen esittivät DADT:n kumoamista senaatin puolustusvaliokunnan edessä. Kysymys on aikataulusta, Pentagon arvioi muutoksen vievän vähintään vuoden, toiset haluavat sen välittömasti. Asia käy aivan selväksi lukemalla artikkelin ellei ollut aikaisemmin seurannut asiaa.

Amiraali Mullen keroi palvelleensa homojen kanssa vuodesta 1968. "Kaikki ovat palvelleet ja ymmärtävät sen", hän jatkoi.

"Omat käsitykset" näyttävät tässäkin menevän ympäröivän todellisuuden ja faktojen edelle! Alla linkki NYT:n juttuun.

http://www.nytimes.com/2010/02/03/us/politics/03military.html?scp=8&sq=gays%20in%20the%20military&st=cse