Berliinin Teddyt 2010 - Arte näyttää gaalan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

20.2.2010 Teddy-gaala ensi yönä tv:ssä

Perjantaina jaettiin Berliinissä Teddy-palkinnot parhaista HLBTI-filmeistä. USAlainen ohjaaja Lisa Cholodenko sai Teddyn parhaasta homo-lesbo -komediasta «The Kids Are Alright». Paras dokumentti on italialaisen Pietro Marcellon «La Bocca del Lupa». Paras lyhytfilmi on «The Feast of Stephen». Muitakin palkintoja jaettiin.

Yli 2 000 ihmistä oli läsnä palkintojenjakogaalassa. Heidän joukossaan olivat mm. Berliinin pormestari Wowereit, muotidesigner Wolfgang Joop, näyttelijä Helmut Berger, Saksan vihreiden puheenjohtaja Cklaudia Toth ja viihdetaiteilija Hella von Siinen.

Gaala nähdään Arte-kanavalla ensi yönä alkaen klo 00.10.


19.2.2010 Myös 14. Femina -filmipalkinto jaetaan lauantaina

Femina Filmpreis on 3 000 euroa ja se jaetaan lauantaina saksalaisen elokuvan tuotannossa vaikuttaneelle naiselle, toimialana esim. kamera, editointi, pukusuunnittelu, musiikki. Kolme mahdollista ehdokasta on jo listalla.

Puvustuksessa naisten rooli on aina ollut suuri. Sen sijaan naisia ei juuri nähdä kamerassa tai musiikin suunnittelussa. Elokuvatuotanto on monella tapaa sukupuolittunutta. Palkinto jaetaan eri tapahtumassa ja taustalla on yhdistys "Femina Filmpreis e.V.".

http://www.feminafilmpreis.de/


16.2.2010 Teddyt jaossa lauantaina, ARTE televisioi

Berliinin kultainen karhu sai jo kauan sitten pikkuveljekseen Teddyn, homoelokuvien palkinnon. Se on yksi tärkeimmistä homo/lesboelokuvapalkinnoista. Berliinin elokuvajuhlilla on jo vuosien ajan ollut melkoinen määrä elokuvia, joissa on homo- tai lesboteema.

Tänä vuonna yksi Teddy menee Werner Schroeterille elokuvastaan joka kertoo Rio Reiserista. Rio Reiser oli suosittu saksalainen rock-muusikko ja laulaja, joka bändin hajoamisen jälkeen aloitti soolouran ja menestyi hyvin. Hän tuli kaapista v uonna 1970 mutta vasta 1980-luvun lopulla hän alkoi puhua asiasta avoimesti esim. tv-haastatteluissa. Hän kuoli yllättäen 46-vuotiaanaa 1996 verenkierto/sydänongelmiin. Vuonna 2010 tulee 60 vuotta Rio Reiserin syntymästä.

Teddyt jaetaan lauantaina ja palkintogaala on Arte-kanavalla lauantain jälkeisenä yönä klo 00.10 alkaen. Arte on kaapelitv-ssä maksullisena kanavana.

*****

Teddy Award -säätiö on antanut 2 000 euron tunnustuspalkinnon Pietarin Side by side -elokuvafestivaalille. Se pidetään seuraavan kerran ensi lokakuussa.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta