Saksan erotuomarien törkyjutussa taas uusia kuvioita

  • Uutinen
  • Urheilu
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 5

18.3.2010 Erotuomarikisan syytöksistä ei tule loppua

63-vuotias Amerell on lähettänyt Augsburgin maaoikeudelle vaatimuksen, että jalkapalloliiton puheenjohtaja Theo Zwanziger ei saa enää verrata häntä katolisen kirkon väärinkäyttäjiin. Zwanziger oli sanonut, että onneksi nuorella erotuomari Kempterillä oli rohkeutta kertoa asioista. Millään muulla alalla sellaista ei tapahtu seuraavien 40 vuoden aikana.

Oikeuden mielestä Zwanzigerin lausunnot loukkaavat Amerellin henkilökohtaista persoonallisuutta, koska niissä on verrattu kahden ihmisen suhdetta kirkon tapahtumiin, joissa toisena osapuolena on lapsi.

Myös "uhri", nuori Kempter on saanut hyvitystä oikeudesta. Kun vanha herra Amerell oli esitellyt hänen lähettämiään tekstiviestejä tv-showssa, oikeus kielsi nyt jatkossa yksityisviestien esittelemisen 250 000 euron uhkasakon avulla.


5.3.2010 Uusia kuvioita

Se, joka kuvitteli Amerellin olleen häviäjä eilisen "sopimuksen" jälkeen, erehtyi. Taas on uutta bensaa heitetty liekkeihin.

Torstaina kerrottiin, että Amerell oli vetänyt juttunsa jalkapalloliittoa vastaan pois Münchenin käräjäoikeudesta. Oli tehty "sopimus". Amerell sai korvauksena niiden tuntemattomien kolmen erotuomarin nimet, jotka olivat syyttäneet häntä lähentelystä.

Sat1:n tv-keskustelussa eilen illalla Amerell kertoi vievänsä asian syyttäjälle. Syyttäjä tulee nyt keskustelemaan kaikkien nimettömien erotuomareiden kanssa. Miesten nimiä ei kuitenkaan anneta julkisuuteen. Siitä sovittiin "sopimuksessa" 25 000 euron uhkasakolla. Kaksi näistä nimettomistä on jo kertonut Frankfurter Rundschau -lehdelle, että he ovat vakavasti kärsineet Amerellin "tekniikasta".

Tv-ohjelmassa Amerell myönsi, että hän on biseksuaali. Hänellä ei ollut Kempterin kanssa mitään rakkaussuhdetta. Viimeisen vuoden aikana on nähty vain 7 kertaa. Kolme kertaa on ollut "ruumiilllinen kontakti". Amerell sanoi pitävänsä Kempteristä paljon. Amerell on uskonut, että toisinpäinkin on ollut lämpimät tunteet, ehkä rakkautta.

Kempter on kuitenkin julkisuudessa todistellut heterouttaan. Hän on kertonut, että on torjunut Amerellin lähentelyt.

Amerell ei tv-haastattelussa osannut sanoa, miksi Kempter tuli tämän asian takia julkisuuteen. Amerell arvelee, että ehkä Kempter oli mustasukkainen. Haastattelun yhteydessä tv-ruudussa näytettiin Kempterin tekstiviestejä. Niistä paljastuu, että kyse ei ollut pakottamisesta vaan suhteesta. Yhdessä viestissä Kempter kirjoittaa: "En ole koskaan oikeasti rakastanut tyttöä. Vain ystäviäni kuten sinua tai ---nimi peitetty ---. En koskaan muuta yhteen kenenkään kanssa enkä ainakaan aio naimisiin". Toisessa viestissä Kempter kutsuu Amerellia "aarteekseen" ja toivottaa: "Nuku hyvin. Näen sinusta unia". Kolmannessa viestissä Kempter puhuu tangoistaan.


Jalkapalloliitto painosti

Amerell puolustautui myös virka-aseman väärinkäyttösyytöksiä vastaan. Hänen mielestään Kempterin ura meni niin hyvin, ettei hän mitään tukea siihen olisi tarvinnut. Amerell ei kertomansa mukaan itse eronnut kaikista tehtävistään vaan hänet painostettiin eroamaan.Jalkapalloliiton puheenjohtaja Theo Zwanziger oli raivonnut ja uhrannut kahden ihmisen kunnian julkisuuden myllyyn.

Theo Zwanziger oli uhannut erota, jos Amerell olisi voittanut torstain oikeudenkäynnin. Nyt on tullut tietoja, joiden mukaan huhtikussa liittoelimissä mitataan Theo Zwanzigerin luottamusta. Tänään perjantaina päätetään, missä ottelussa Kempter toimii erotuomarina viikonvaihteessa.

Kempter avautui iltapäivälehti Bildille

Iltapäivälehdelle Kempter kertoo tänään, että tekstiviestit ovat syntyneet uskomattoman painostuksen alla. Se oli terroria. Kun hän lähetti tekstiviestin: Heipa, Michael, Amerell heti soitti ja uhkasi,että Kempter menettää ottelunsa, jos ei tule parempaa tekstiä.

Kempter sanoi, että seksisuhdetta ei koskaan ollut. Hän oli kirjoittanut Amerellille tekstiviestejä, että jos seksisuhde alkaa, ystävyys loppuu.

5.3.2010 Oikeuskäsittely peruuntui - oli tehty salainen sopimus

Millaisesta sopimuksesta on kysymys? Se varmaan selviää päivän mittaan. Kuka selvisi voittajana? Ainakin Amerell hävisi, sanotaan lehdissä.


4.3.2010 Saksan erotuomarien törkyjutussa uusi tekstiviesti

Erotuomariasian oikeudellinen käsittely alkaa tänään Münchenissä. 62-vuotias Amerell ilmeisesti tulee vaatimaan, että jalkapalloliitto ei saa enää laajentaa tätä jututa eikä syyttää seksuaalisesta häirinnästä. Jalkapalloliitto oli viikonvaihteessa koonnut neljä erotuomaria kertomaan lehdistötilaisuudessa nimettöminä Amerellin lähentelyistä. Eilen tuli julki tekstiviesti

62-vuotias Amerell käy nyt 27-vuotiasta Kempteriä vastaan. Kempter alunperin käynnisti tämän julkisuusmyllyn. Kaksi viikko sitten Amerell julkaisi yhden Kempterin lähettämän teksitviestin, jossa nuori erotuomari huokailee: Kuinka tulen toimeen ilman sinua.

Tänään torstaina Süddeutsche Zeitung kertoo, että heillä on toinen tekstiviesti. Siinä nuori Kempter kutsuu 62-vuotiasta Amerellia "aarteekseen" ja viittaa yhdessä vietettyyn aikaan. Se on päivätty 21.10.2008. Kolme päivää aikaisemmin Amerell on Kempterin kertoman mukaan seksuaalisesti painostanut häntä hotelllihuoneessa Bremenin ja Dortmundin ottelun jälkeen.

Lehti ei ole kysellyt, lähettikö Kempter tekstiviestin. Edellistä tekstiviestiä Kempter ei ole kieltänyt, mutta sen hän on kieltänyt, että olisi homo. Lehtien kommenteissa sanotaan Kempterin nyt menneen ansaan. Entä ne kolme muuta erotuomaria? Süddeutsche Zeitungissa Amerellin asianajaja miettii, ovatko kaikkki kolme itsenäisesti tulleet todistamaan vai onko Kempter heille jokin idoli, jota he haluavat joukolla puolustaa. Sitä paitsi nämä uudet todistajat olivat nimettömiä. Se ei kelpaa oikeudelle.

Süddeutsche Zeitung arvelee, että jos Kempter nyt joutuu luovuttamaan, jalkapalloliitto joutuu vaikeaan tilanteeseen. Se merkitsee vahingonkorvauksia Amerellille ja mahdollisesti maineenmenetystä jalkapalloliiton johdolle. Amerellin asianajaja sanoo: Historiassa tällaisista prosesseista jää jäljelle vain häviäjiä.

Kempterille on jo luvattu tuomarin paikka perjantain ottelussa, mutta nyt on tultu toisiin ajatuksiin. Lähipäivinä nähdään.

On jo kyselty: miksi ranneliikkeen uutiset seuraavat tällaista roskajuttua? Saksan arvostetuimmat lehdet seuraavat myös!

http://www.sueddeutsche.de/,tt9m1/sport/735/504942/text/


2.3.2010 Uusi kierros erotuomarien törkyoopperassa

Saksan jalkapalloliitto esittää nyt uusia todisteita 62-vuotiasta Manfred Amerellia vastaan. Amerell syyttää lokakampanjasta. Nuori Michael Kempter ei halua, että hänet yhdistetään homopiireihin.

Saksan jalkapalloliitto DFB on sunnuntaina esittänyt uusia syytöksiä 62-vuotiasta Manfred Amerellia vastaan. Amerell kuului erotuomarivaliokuntaan ja hänen väitetään ahdistelleen nuorta erotuomaria, Michael Kempteriä. Sunnuntaina neljä puolueetonta ja yksi entinen erotuomari kertoivat kunnian ja omantuntonsa kautta vastaavista tapauksista.

Berliiniläinen asianajaja Christina Schertz toimii jalkapalloliiton edustajana ja hän sanoo, että kyseessä oli "Amerell-systeemi". Neljä lehteä oli kutsuttu Münchenissä tiedotustilaisuuteen ja siellä kolme nimetöntä erotuomaria kertoi, miten he kokivat tulleensa Amerellin ahdistelemiksi. Yksi näistä sanoi, että hän on vaiennut pitkään, ja syy on se, että Amerelliin syntyi riippuvuussuhde, joka olisi vaarantanut uran. Toinen erotuomari kertoo, miten Amerell on tuhonnut hänen elämäänsä, mutta itse herra Amerell esiintyy nyt uhrina. Frankfurter Rundschaun mukaan nämä erotuomarit saivat kärsiä painostusta ja lähentelyä ja urheilu- ja ammattiura olivat vaarassa. Jokainen sanoo kuitenkin puolustautuneensa lähentelyjä vastaan.

Neljäskin erotuomari oli havainnut lähentelyt. Jalkapalloliiton puheenjohtaja kertoi, että nyt asia menee myös valtakunnansyyttäjälle.


Ex-erotuomari tuli paljastamaan lisää

Tilaisuudessa kertoi eräs ex-erotuomari ja luottomies, että erotuomaripomo Roth oli kuullut lähentelyistä jo viisi vuotta sitten. Silloin oli jo puhuttu virka-aseman väärinkäytöstä. Jalkapallopiireissä toimiva tuttava oli jo vuosia sitten puhunut Amerellille näistä huhuista, mutta hän oli törmännyt täydelliseen välinpitämättömyyteen. Amerell on torstaina Münchenin käräjäoikeudessa puolustamassa itseään.


Kempter puolustautuu lähentelysyytteiltä

Kempter antoi sunnuntaina haastattelun ja puolustautui. Hän tietää tapahtuman viime toukokuulta. Hotellihuoneessa oli juotu oluet. Kempterin mukaan häntä yritetään nyt jotenkin yhdistää homopiireihin. Se olisi vahingollista, mutta hän ei usko, että tuota juttua uskotaan. Ja jalkapalloliitto on antanut hänelle tukensa. Koko jutussahan ei ole kysymys siitä, miten joku on seksuaalisesti suuntautunut, vaan siitä, mitä tapahtuu vastoin toisen tahtoa.

Kempter ilmoitti viime viikolla, etä hän ei ole homo. Sitä vastaan puhuu kuitenkin Amerellin julkaisema tekstiviesti, joka paljastaa rakkaussuhteen. Spiegelissä suhdetta kuvataan näin päin: Nuori Kempter käytti hyväkseen suojelijaansa luodakseen itselleen paremman uran. (Asia on käännetty päälaelleen!)


Amerellin vaimo tuli esiin puolustamaan miestään

Amerellin vaimo tuli maanantaina esiin. Hän kertoi, miten entinen jalkapalloliiton pomo oli lauantain vastaisena yönä soitellut hotelliin Margit Amerellille. Klo 00.15 liiton pomo oli ilmaantunut augsburgilaiseen hotelliin ja tehnyt vaimolle paljastuksia. Vaimo tulkitsee tämän salaliitoksi. Vaimoa käytetään välikappaleena. Liiton pomo oli ollut perheystävä vielä muutama vuosi sitten, mutta välit olivat menneet poikki. Amerell itse sanoo, että nyt tiedetään, keitä on tämän panettelukampanjan takana.

27.2.2010 Saksan erotuomariskandaali jatkuu ja jatkuu...

Varoittava esimerkki kaikille: Jos joku lähentelee sopimattomasti, aikuisen ihmisen on sanottava suoraan, ettei pidä sellaisesta. Muuten voi käydä niin onnettomasti kuin tässä erotuomariskandaalissa. Loppua ei näy.

Kolmannen liigan nuori erotuomarin alku kertoo, miten Michael Kemptner lähenteli häntä hotellissa seksuaalisesti. Kemptner on se nuori erotuomari, joka syytti vanhaa Amerellia lähentelystä ja vakuutti heterouttaan. Yhä absurdimmaksi asia siis on menossa. Kemptner väittää edelleen, että hänen suosijansa, vanha mies Amerell on lähennellyt. Nyt nuori erotuomarikokelas väittää, että viime vuonna Kemptner lähenteli häntä.

Nuori erotuomarin alku ei esiinny omalla nimellään. Hän toimii linjatuomarina. Tapaus sattui 13. toukokuuta 2009 hotellissa. Pikantti yksityiskohta: Kemptner oli edellisellä viikolla väittänyt olevansa hetero. Frankfurter Rundschau kertoo nämä viimeisimmät käänteet. Kemptner leimaa jutut vääriksi.


Saksan jalkapalloliiito on saanut käsiteltäväkseen tämän uusimmankin jutun. Sieltä ei sanota juuta eikä jaata. Lehdistötiedotteessa kuitenkin seisoo: "Kysymys siitä, oliko herra Kemptnerillä jokin juttu miehen tai naisen kanssa, ei ole jalkapalloliitolle merkittävä niin kauan kuin hän ei ole loukannut velvollisuuksiaan erotumarina. Toisin on tilannne herra Amerellilla, jonka olisi pitänyt säilyttää luottoerotuomareihinsa tarpeellinen etäisyys. Herra Kemptneristä ei ole tietoja, joiden mukaan hän olisi rikkonut velvollisuuksiaan. Jalkapalloliitolle ei kuulu arvioida, miten joku on vietänyt yksityiselämäänsä".

Syytteet Kemptneriä vastaan eivät ole ainoa uusi asia. Myös jalkapalloliiton erotuomarijaoston puheenjohtaja Volker Roth on julkisesti lausunut mieliiteensä Kemptneriä vastaan. Roth sai koko jupakasta ensimmäisenä tiedon 17. joulukuuta. Kemptner oli omien sanojensa mukaan kertonut, miten hänellä oli tietoa Amerellin muistakin lähentelyistä. Roth taas sanoo, että mistään muista jutuista ei tapaamisessa ollut puhetta.

Asia on nyt menossa myös oikeuteen. Torstaina asiaa puidaan Münchenin käräjäoikeudessa. Amerell on nostanut oikeusjutun irtisanomisestaan jalkapalloliittoa vastaan.

*****

Ainakin homopiireissä ollaan kauhistuneita, miten ihmisten seksuaalielämiä setvitään julkisuudessa. Monet ovat sitä mieltä, että Kemptner aloitti koko sotkun.

23.2.2010 Nuori erotuomari kertoo iltapäivälehdessä

Nuori erotuomari Michael Kempter kertoi yksityiskohtia iltapäivälehti Bild Zeitungille. Kempter erityisesti painotti omaa heteroseksuaalisuuttaan. Amerell oli hakenut luottamusta jo pitkään, erityisesti kahden viime vuoden aikana. Aluksi hän piti kättään Kempterin olkapäällä, sitten käsi alkoi laskeutua kerta kerralta alemmas ja viimein pyrki housuihin ja genitaalialueelle. Kun käsi meni housuihin, Kempter joutui miettimään: "Mitä nyt teen? En halunnut, mutta hän ei lopettanut". Sukupuolliyhdyntää ei Kempterin mukaan ollut.

Kolme tilannetta oli autossa ja hotellihuoneessa. Amerell oli suudellut suulle. Kempter kertoi kääntyneensä osoittaakseen selkeästi, ettei hän halua sitä. Amerell oli reagoinut hyvin äreästi torjuntaan.


Riippuvuussuhde

Kempter sanoi, ettei ole homo. Eikä heillä ollut koskaan tositoimia. Jokainenhan saa tehdä neljän seinän sisällä mitä haluaa, mutta kun on riippuvuusssuhde ja toinen käyttää sitä omiin tarkoituksiinsa vastoin toisen osapuolen tahtoa. Kempter ei vielä osaa sanoa, ryhtyykö hän oikeudellisiin toimiin.

Aikaisemmin Amerell oli torjunut syytökset riippuvuussuhteesta.

Tapahtumien kulku on alkanut selvitä. Lokakuussa 2009 on ollut lähentelyä. Joulukuun 17. Kempter on kertonut asiasta erotuomarien vastaavalle päällikölle. Tammikuun 1. hänet on nimetty kansainväliseksi FIFA-erotuomariksi - nuorirmpana saksalaisena FIFA-tuomarina. Kaksi viikkoa myöhemmin hän on kirjoittanut Amerellille tuon tekstiviestin, jonka Amerell julkaisi. Amerellin mukaan nuori erotuomari ei ollut suhteessa vastentahtoisesti. Kempter selitteli näin tekstiviestiään: Yritin sopia tämän asian suoraan Amerellin kanssa. Se ei onnistunut.


19.2.2010 Seksiskandaali on nyt loppuunkäsitelty?

Saksan jalkapalloliitto DFB sanoo, että erotuomari-seksiasia on loppuunkäsitelty. Tapahtumasarjan iäkäs erotuomari Amerell (62) saa kovat moitteet: Jos hän ei olisi itse eronnut, hänet olisi erotettu.


Mahdollisesti Amerell käytti asemaansa hyväksi ja painosti "seksuaalisesti" nuorta erotuomaria (27v). Ilmeisesti ei tapahtunut mitään pakottamista, mutta seksillä kiristäminenkin on vakava asia. Mahdollisesti Amerell lupasi nuorelle erotuomarille parempia tehtäviä, kun korvaukseksi sai ystävyyttä ja seksiä. Amerell epäsuorasti myöntää seksisuhteen. Amerell, joka on kahden lapsen isä, oli Sport-tv:ssä ja kertoi jo miettineensä, kannattaako elämää jatkaa.


Saksan jalkapalloliitto on saanut myös kovaa kritiikkä. Hampurilainen Corny Littmann, avoimesti homo kakkosliigan joukkueen FC St. Paulin johtaja, ihmettelee, mitä merkitsee avoimmuus homoasioissa jalkapalloliitossa. Iltapäivälehdet kyselevät päivittäin, esim.: Oliko Amerell seksikiristäjä (ks. kuva). Littmannin mukaan Amerell on sekä tekijä että uhri. Amerell käyttäytyi tyypillisesti sillä tavoin kuin ihminen joka vuosikymmeniin ei voinut olla avoin oman seksuaalisen suuntautumisensa kanssa.


13.2.2010 Mitä oikeasti on tapahtunut?

Saksan jalkapalloliitto on yrittänyt vähentää homofobiaa ja viime marraskuussa esim. Suomi-Saksa -maaottelun saksalaisena teemana oli: homofobiaa vastaan. Suomalaiset eivät kertoneet siitä sanaakaan. Aihe on sen verran outo. Ei se varmaan huomaamatta jäänyt.

Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Theo Zwanziger on pitänyt erityisen tärkeänä, että homofobia saadaan pois jalkapallokentiltä, harjoituksista ja pukuhuoneista. Hän on luvannut erityissuojelua, jos joku huippujalkapalloilija tulee kaapista. Mutta tämän uuden skandaalin jälkeen sellaisesta ei ole pienintäkään toivetta. Iltapäivälehtien etusivuilla on kuvia vanhasta miehestä ja nuoresta, häirinnän kohteeksi joutuneesta miehestä. Siinä tiivistyy tämä skandaali.

Jalkapalloliitto ei ole mitenkään estänyt tämän jutun paisumista iltapäivälehtien skandaaliksi. Asiaa olisi voitu käsitellä sisäisesti niin, että joku olisi tehnyt johtopäätökset vaikkapa eroamalla tai muulla tavoin. Mutta jalkapalloliitossa toimittiin toisin.

Ensin kuluu kaksi kuukautta ennen kuin huhuihin reagoidaan. Sitten asia tehdään julkiseksi. Asianomaisten nimet levitetään lehdistölle ja poliisi pyydetään mukaan tutkimuksiin. Tällä hetkellä syyttäjä seuraa tapahtumasarjaa. Vielä ei kukaan ole tehnyt mitään rikosilmoituksia. Syytetty puolustautuu ja kertoo yksityisiä tekstiviestejään. Niistä käy ilmi, että nuori erotuomari ilmeisesti on myös homo.

Uskaltaako tämän jälkeen yksikään urheilija tulla kaapista? Pidettäisiinkö hänestä huolta? Ilmeisesti ei. Nimi lehteen ja julkinen lynkkaus.


13.2.2010 Syytetty kävi vastahyökkäykseen

DFB:n Manfred Amerell, lähentelystä syytetty erotuomaripomo, on ottanut kantaa syytöksiin. Hän on valmis luopumaan kaikista tehtävistään DFB:ssä. Hän myönsi perjantaina läheisen kontaktin Michael Kempteriin ja siteerasi yhtä tekstiviestiä.

Nuori erotuomari Kempter vaikenee asiasta. Lähentelijäksi syytetty Amerell puolustautuu. Hänen asianajajansa on toimittanut kirjeen, jossa Amerell vakuuttaa, ettei hän ole seksuaalisesti painostanut, ei Kempteriä eikä ketään muutakaan henkilöä. Amerell myöntää, että hänellä oli Kempteriin erittäin hyvä suhde. Urheilusuhteesta kehittyi lämmin ystävyyssuhde. Mutta hän ei pakottanut Kempteriä tällaiseen suhteeseen. Ystävyys oli molemminpuolista.

Amerell julkaisi tekstiviestin 13. tammikuulta. Silloin oli jo käynnissä tämän jutun selvittely.Kempter kirjoitti Amerellille: "Pitääkö kaikki katkaista. Onko se tarpeen. Minusta se ei ole oikein, että me alkaisimme vihata toisiamme. Molemmat ovat tehneet virheitä. Mutta kaiken voi korjata. Vai? Tekee tosi pahaa. Tulenko toimeen ilman sinua. Michi."

Muut tekstiviestit Amerell säilyttää oikeudenkäyntiä varten. Eilen iltapäivällä nuori Kempter sanoi Welt Onlinelle, että hän ei sano asiaan mitään. Hän sanoi tarkistavansa tekstiviestihistoriansa. Hän kertoo sanoneensa totuuuden eikä hän ole levoton.

Eilen klo 19 DFB hyväksyi Amerellin eroanomuksen jalkapalloliiiton viroista. Jalkapalloliitto lisäsi Amerellin kuormaa kertomalla, että on muitakin syytöksiä. Niitä on tullut esiin DFB:n sisäisessä tutkinnassa.

Klo 19.45 Infranken.de on löytänyt kaksi erotuomaisia, jotka kokevat, että Amerellin takia heidät on sivuutettu. Amerellilla oli aina suosikkinsa, joita hän halusi edistää. Lähentely-yrityksen tämä henkilö oli torjunut.


12.2.2010 Lähentelyä?

Iltapäivälehti Bild kertoo jälleen skandaalin. Saksan jalkapalloliitossa DFB:ssä tutkitaan sisäisesti nuoren erotuomarin seksuaalista painostamista. DFB myöntää lehtijutut. On ollut kuulusteluja ja uusia on luvassa. DFB:n puheenjohtaja Theo Zwanziger tunnetaan siitä, että hän on käynnistänyt homofobian vastaiset kampanjat jalkapalloliitossa.

Erotuomareiden "päällysmies" Manfred Amerell (62) on vetäytynyt "terveydellisistä syistä" erotuomarivaliokunnasta. Häntä syytetään nuoren erotuomarin seksuaalisesta häirinnästä. Hän on huhujen mukaan edistänyt tämän nuoren erotuomarin uraa. Bild-Zeitung kertoi myös nuoren erotuomarin nimen: Michael Kempter (27), pankkitoimihenkilö, pääsi joulukuussa nuorimpana kansainvälisen Fifan erotuomariksi.

Nyt tutkimuksissa perehdytään kummankin osapuolen sanomisiin. 62-vuotias epäilty torjuu syytteet. Hän sanoo, että nuo puheet ovat tuulesta temmattuja. Vieläkään ei ole tarkasti selvinnyt, mistä syytetään. Hän on ollut vastuussa siitä, miten eri pelit jakautuvat erotuomareille. Hän on naimisissa ja kahden lapsen isä.

Viime torstaina jalkapalloliitossa oli jo erityisistunto, jossa tämä asia tuli esiin. Liiton varapuheenjohtaja, joka on vastuussa koko erotuomaritoiminasta, vetäytyi keskiviikkona tehtävästään, kun hän kuuli huhuista. Erään erotuomaritoiminnasta vastaavan henkilön mukaan huhuja oli jo joulukuussa.


12.2.2010 Homofobia nostaa päätään


Jalkapalloliitosssa epäiltyjen nimet ovat vuotaneet julki. Kaikille jalkapallon ystäville ei näytä olevan lainkaan selvää, miten seksuaalinen ahdistelu ja seksuaalinen suuntautuminen ovat kaksi eri asiaa. Bild.de:n lukijakeskusteluissa on jo nostettu esiiin "seksiskandaali" ja "huoraamista erotuomareiden kesken".

Jalkapalloliiton puheenjohtaja Theo Zwanziger on jo vuosien ajan pitänyt yllä homofobian vastaista kampanjaa. Hän on toivonut, että joku huipputason jalkapalloilija tulisi kaapista. Tästä urheilijasta pidettäisiin huolta.

Uusimmat tiedot Welt-lehdessä eilen illalta kertovat, että on muitakin erotuomareita, jpita 62-vuotias olisi sopimattomasti lähennellyt.

Kohuhenkilöt kuvassa

5 kommenttia

Ainoat jotka ovat hyötyneet valitusta julkisuuslinjasta ovat irtonumeroita myyvät lehdet. Jalkapalloliiton sisäisen kurinpidon kannalta tapauksen yksityiskohtien julkinen revittely on ollut tarpeetonta. Prosessin lopputulos olisi voitu toimittaa kaiken kansan tietoisuuteen muillakin keinoilla. Julkista ja avointa linjaa voi toteuttaa myös yksityisyyden suojaa kunnioittaen. Vaikka skandaalijutuilla on arvoa kun rikkeitä paljastetaan, tulee niistä helposti moraalipoliiseja, joiden journalistinen taso jää shokkiarvon alle. Siltä tämäkin juttu vaikuttaa.

Tämä tapaus on kaivanut maata urheilun homofobiaa vastustavien kampanjoiden alta. Keskeinen viesti eli se, että sukupuolesta riippumatta ketään ei saa pakottaa intiimiin toimintaan vasten tahtoaan, hukkuu. Tärkeämpää on mässäillä sillä, että kerrotaan iäkkäämmän homomiehen yrittäneen väkisin saada nuoremmalta heteromieheltä. Muutama hyvin myyvä otsikko on maksanut monta homofobian vastaista työtuntia, puhumattakaan inhimillisistä ja sosiaalisista kärsimyksistä.

Michael Kempter on pultannut itseensä heterokyltin, josta hänen ei voi luopua menettämättä uskottavuuttaan täydellisesti. Toivonkin todella, että jälkikäteen ei käy ilmi tapauksen olleen räikeästi vääristelty. Jälkikäteen näitä vahinkoja on paha paikata. Sukupuolesta riippumatta ihmisellä pitäisi olla sen verran järkeä, että ymmärtää ns. hunajaloukku-tekniikan riskit. Jos alkaa edetä urallaan reittä pitkin, niin sitä on kokonaan sylissä ennen kuin huomaakaan.

Tuntematta Saksan jalkapallomaailman lainalaisuuksia ihmettelen hieman sitä, että Kempter on heittäytynyt täysin uhrilampaaksi. Onko Amerellin asema ollut niin mahtava, että väitetyn ahdistelun on täytynyt antaa jatkua näin pitkään? Eikö nuoremman ja tiedostavan sukupolven edustajana Kempter pystynyt sanomaan, että hän ei tahdo itseään lähestyttävän väitetyllä tavalla?

Jutussa ei tunnu olevan yhtään voittajaa, vaan ainoastaan eriasteisia uhreja ja häviäjiä. Ei tästä loputtomasti riitä polttoainetta homofobiselle mylvinnällekään.

Tämä kaikki siis sillä varauksella, että en tiedä totuutta tapauksen takana.
Noiden viimeisten uutisten perusteella alkaa Ossin arvio osuvan aika tavalla kohdalleen.

Tämä juttuhan on lehdistölle varsinainen herkkupala. Samaan soppaan on hämmennetty monta ihmisten uteliaisuutta herättävää seikkaa: valtaa, etuisuuksien hankkimista sängyn kautta, "pervoseksiä", homofobiaa, huippu-urheilua jne.

Tekstiviestien käyttö todisteena on epäilyttävää. On helppo väärentää tai rakentaa aivan uusia, omiin tarkoitusperiin sopivia tekstareita. Mielestäni tekstiviesti kelpaa todisteeksi vain siinä tapauksessa, että vastapuoli ei sellaisen olemassaoloa kiellä.