Saksan erotuomarien törkyjutussa taas uusia kuvioita (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Ossi Halme
  • 23.2.2010 19:38
Ainoat jotka ovat hyötyneet valitusta julkisuuslinjasta ovat irtonumeroita myyvät lehdet. Jalkapalloliiton sisäisen kurinpidon kannalta tapauksen yksityiskohtien julkinen revittely on ollut tarpeetonta. Prosessin lopputulos olisi voitu toimittaa kaiken kansan tietoisuuteen muillakin keinoilla. Julkista ja avointa linjaa voi toteuttaa myös yksityisyyden suojaa kunnioittaen. Vaikka skandaalijutuilla on arvoa kun rikkeitä paljastetaan, tulee niistä helposti moraalipoliiseja, joiden journalistinen taso jää shokkiarvon alle. Siltä tämäkin juttu vaikuttaa.

Tämä tapaus on kaivanut maata urheilun homofobiaa vastustavien kampanjoiden alta. Keskeinen viesti eli se, että sukupuolesta riippumatta ketään ei saa pakottaa intiimiin toimintaan vasten tahtoaan, hukkuu. Tärkeämpää on mässäillä sillä, että kerrotaan iäkkäämmän homomiehen yrittäneen väkisin saada nuoremmalta heteromieheltä. Muutama hyvin myyvä otsikko on maksanut monta homofobian vastaista työtuntia, puhumattakaan inhimillisistä ja sosiaalisista kärsimyksistä.

Michael Kempter on pultannut itseensä heterokyltin, josta hänen ei voi luopua menettämättä uskottavuuttaan täydellisesti. Toivonkin todella, että jälkikäteen ei käy ilmi tapauksen olleen räikeästi vääristelty. Jälkikäteen näitä vahinkoja on paha paikata. Sukupuolesta riippumatta ihmisellä pitäisi olla sen verran järkeä, että ymmärtää ns. hunajaloukku-tekniikan riskit. Jos alkaa edetä urallaan reittä pitkin, niin sitä on kokonaan sylissä ennen kuin huomaakaan.

Tuntematta Saksan jalkapallomaailman lainalaisuuksia ihmettelen hieman sitä, että Kempter on heittäytynyt täysin uhrilampaaksi. Onko Amerellin asema ollut niin mahtava, että väitetyn ahdistelun on täytynyt antaa jatkua näin pitkään? Eikö nuoremman ja tiedostavan sukupolven edustajana Kempter pystynyt sanomaan, että hän ei tahdo itseään lähestyttävän väitetyllä tavalla?

Jutussa ei tunnu olevan yhtään voittajaa, vaan ainoastaan eriasteisia uhreja ja häviäjiä. Ei tästä loputtomasti riitä polttoainetta homofobiselle mylvinnällekään.

Tämä kaikki siis sillä varauksella, että en tiedä totuutta tapauksen takana.
  • 2 / 5
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 4.3.2010 8:18
Noiden viimeisten uutisten perusteella alkaa Ossin arvio osuvan aika tavalla kohdalleen.

Tämä juttuhan on lehdistölle varsinainen herkkupala. Samaan soppaan on hämmennetty monta ihmisten uteliaisuutta herättävää seikkaa: valtaa, etuisuuksien hankkimista sängyn kautta, "pervoseksiä", homofobiaa, huippu-urheilua jne.

Tekstiviestien käyttö todisteena on epäilyttävää. On helppo väärentää tai rakentaa aivan uusia, omiin tarkoitusperiin sopivia tekstareita. Mielestäni tekstiviesti kelpaa todisteeksi vain siinä tapauksessa, että vastapuoli ei sellaisen olemassaoloa kiellä.
  • 4 / 5
  • vaeltaja2006
  • 4.3.2010 21:58
Se varmaan jäi vahingossa pois. Muistelen, että se oli tekeillä, mutta varmaan tuli jokin muu juttu ja se unohtui. Näin käy toisinaan. Valitan. Palataan asiaan huomenna.