Puolalainen aktivisti vainon kohteena

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 2

27.1.2010 Arkadiusz Karski voimaton syytöksiä vastaan

Suomen aamu-tv:ssä tänä aamuna kuvattiin Alpo Rusin kokemuksia Supon ja politiikan otteesta Stasi-tutkimusten aikana. Kun poliitikot ja media liittoutuvat yhtä ihmistä vastaan, olo tuntuu voimattomalta. Jotenkin samaa sukua ovat puolalaisen homoaktivistin Arkadiusz Karskin kokemukset viime kuukausilta. Kaikki lähti siitä, että hän blogissaan pohti vanhemmuutta. Homo ei voi adoptoida. Mutta voisiko joku yksinhuoltaja ilmoittaa hänet isättömän lapsen isäksi. Lapsi elää varmaan paremman lapsuuden, kun on kaksi rakastavaa vanhempaa. Abortti on Puolassa kielletty. Sellainen kirjoitus aiheutti Puolassa moraalisen myrskyn. Populistinen Laki- ja järjestys -puolue on vaatinut isille DNA-tutkimuksia ja muutenkin homoja on tarkemmin valvottava, etteivät he pääse lapsiin käsiksi.

Blogikirjoitus aiheutti myös käytännön toimenpiteitä. Asiasta kiinnostui mm. Puolan valtionsyyttäjä. Käynnistyi eräänlainen noitavaino. Arkadiusz Karski elää Budapestissa. Hänen puolsionsa on tunnettu taiteilija. Puolan vihakampanja on kestänyt jo kolme kuukautta. Arkadiuszta syytetään mitä kummallisimmista rikoksista. Asiasta on tehty julkista. Lehdet kirjoittavat tästä teemasta lähes päivittäin. Kuitenkaan mitään konkreettisia syytteitä ei ole esitetty, vaikka viranomaiset antavat tuon tuostakin lehdille vihjailevia lausuntoja.

Arkadiusz Karski pyysi Puolan suurlähetystöä Budapestissa selvittämään häneen kohdistuneita syytöksiä. Samaan aikaan Puolassa on julkaistu tilastotietoja homoista ja pedofiileista. Englannista on saatu tilastotietoa. Sen tiedon mukaan oikeudessa tuomituista pedofiileista 20-43% on homoja vaikka heitä väestössä on vain 1%. Tilaston todenperäisyydestä ei ole tietoa. Laki ja Järjestys -puolue vaatii Puolan sisäministeriötä seuraamaan homo-internet-sivustoja ja homojen kokoontumispaikkoja pedofilian kitkemiseksi. Poliisia on koulutettava löytämään homojen joukoista pedofiilit. On selvitettävä myös, moniko teiniraskauden kokenut äiti on luovuttanut lapsensa homoille.

Englannin konservatiivinen puolue David Cameronin johdolla on viime keväästä alkaen liittoutunut Euroopan parlamentissa puolalaisen Laki- ja Järjestys -puolueen kanssa. Englannissa aisa on synnyttänyt polemiikkia. Cameron on perustellut asiaa niin, että Laki - ja Järjestys -puolue ei enää ole homofobinen. Uusin skandaali taitaa kertoa aivan päinvastaista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

23.1.2010 Arkadiusz Karski pyysi apua lähetystöltä

Budapestissa asuva puolalainen homoaktivisti Karski Arkadiusz on pyytänyt apua Budapestin Puolan suurlähetystöltä, että hänen asuntoonsa kohdistuvat vihailmaukset saataisiin loppumaan. Yleinen syyttäjäkin on käynyt kylässä. Epäilyksenä on ollut ”kiinnostus lapsiin”.


Arkadiusz joutui hyökkäysten ristituleen, kun hän internet-sivulla pohti lapsen hankkimista. Homolle adoptio on mahdoton. Blogissaan hän ehdotti, että joku yksinhuoltaja ilmoittaisi hänet lapsensa isäksi. Se aiheutti Puolassa valtavan huomion ja ärtymyksen. Puolassa abortti on kielletty ja Arkadiuksen mukaan olisi lapsen etu joutua rakastavaan perheeseen.

Puolassa alkoi mielipidemyrsky, koska homo osoitti kiinnostuksensa lapsiin ja myrsky on jatkunut jo kolme kuukautta. Vihakirjoittelu on ollut järjestäytynyttä noitavainoa. Parlamentissa on esitetty asiasta kysely hallitukselle. Taustalla on Laki ja Järjestys –puolue. 29 kansannedustajaa haluaa lainsäädäntöä homoja vastaan ja homojen tiukempaa seurantaa. Tästä on ranneliikkessä ollut jo pari kertaa uutinen.

Nyt Budapestin Puolan suurlähetystön asiainhoitaja Michal Andrukonish on saanut kirjeen, jossa Arkadiusz pyytää apua, koska hän on joutunut erilaisten syytösten maalitauluksi. On esitetty hämäriä, epämääräisiä syitä käydä kuulustelemassa. Marraskuussa internet-sivusto lopetettiin ja samoin kävi netin postilaatikoille. Poliittiset vastustajat onnistuivat saamaan yleisen syyttäjän, poliisin ja oikeusasiamiehen liikkeelle. Varsovan syyttäjänvirasto käynnisti tutkinnan Arkadiuszta vastaan. Epäselväksi on jäänyt, onko kyseessä vain uhittelu ja häirintä. Tänä vuonna Puolassa on presidentinvaalit ja kaikki tämä on varmaan yhteydessä vaalikampanjoihin. Arkadiusz pyytää suurlähetystöä selvittämään kaikki absurdit syytteet.

*****

Samaan aikaan Varsovassa käydään henkistä taistelua kansallismuseon homotaiteen näyttelystä. Oikeus ja Järjestys –puolueen johto on ilmoittanut tekevänsä kaiken mahdollisen, jolla estetään kesän näyttely, joka on sijoitettu Varsovan Europriden aikaan.

2 kommenttia

Normaalia menoa Budapestissä, joka on aika yliarvostettu paikka - ainakin toistaiseksi.

Puolan suurlähetystö varmaan toteaa, että he toimivat Unkarissa lähinnä turistin valtuuksin, eikä yksittäisen Puolan kansalaisen asiat heitä kiinnosta. Pikemminkin tämän yksittäisen kansalaisen ei pitäisi häiritä Puolan ja Unkarin välisiä hyviä suhteita narisemalla jostain vainoista.
Ohjeet viranomaisten kanssa toimimiseksi Suomessa:

1. Yritä löytää joku tuttu tms. viranomainen, joka kertoo, miten asia pitää hoitaa tai hoitaa asian keittiön kautta. Eli korruptiostrategia.

Yht'äkkiä tekemäsi ALV-petos ei kiinnosta ketään, saat läpi perusteettomia verovähennyksiä ja nostat palkkasi päälle harkinnanvaraista sosiaalitukea asuen edullisessa vuokra-asunnossa. Salaisessa oikeudenistunnossa todetaan, että sinulta löytynyt heroiinikilo on niin pikku juttu, ettei siitä tule tuomiota.

2. Yritä virallista tietä ja rukoile ihmettä, että viranomaiset noudattavat lakia tällä kertaa - sinun eduksesi. Lakeja on joka lähtöön ja useita hyviä ja huonoja syitä rikkoa niitä. Lakia säätäviä kansanedustajia mukaillen: "On tyhmää laatia tyhmiä lakeja, mutta vielä tyhmempää olisi noudattaa niitä".

3. Kerää todistusaineistoa kaikista mahdollisista viranomaisten tekemistä asiaan liittyneistä rikkeistä (helppo juttu) myöhempää laillisella uhalla tapahtuvaa kiristysyritystä varten. Vain virkamiehet ovat vastuussa mistään, joten tiedustele siltä asiaasi hoitavalta virattomalta tyttöseltä, kuka on hänen toimistaan vastuussa oleva virkamies. Jos tyttönen satuilee sinulle mukavia päästäkseen sinusta eroon niin älä usko.

Vaadi lausunnot ja päätökset kirjallisina. Tosin viranomaisten itsensä tekemiä sitovia ennakkopäätöksiäkin on tässä maassa purettu heidän itsensä toimesta.

4. Ole sitkeä. 50% vastausprosentti viranomaisilta ja saadut liian ylimalkaiset tai virheelliset ohjeet ovat jo hyvä tulos. Yhden pikku asian hoitamiseksi voit tarvita 40-60 yhteydenottoa viranomaisiin sekä puolestasi uhkailevan lakimiehen.

Puolassa ja Unkarissa viranomaiset ovat vielä hankalampia.