Moskovan Pride: Moskova ei tule sallimaan pride-paraatia, asia on ihmisoikeustuomioistuimessa

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

25.1.2010 Pride-paraatille on Moskovassa ikuinen kielto

Moskovan pormestari Juri Lushkov (73v) kertoi Interfaxin haastattelussa tänään, että Moskovaa vastaan on viime vuosina kohdistettu ankara paine homoparaatin järjestämiseksi. Se paraati on saatanallinen. ”Olemme estäneet paraatin emmekä tule sitä milloinkaan sallimaan. Jokaisen on hyväksyttävä se politiikkamme peruslähtökohtana”.

Lushkovin mukaan samaa sukupuolta olevien rakkauden avoin propagointi on yhteiskunnallinen probleema. Se on samaa luokkaa kuin huumeiden käyttö, ulkomaalaisvastaisuus tai etniset kiistat. Näitä ilmiöitä vastaan on käytävä lainsäädännöllisin keinoin ja siinä yhteydessä ei pidä puhua ihmisoikeuksista. Tarvitaan yhteiskunnallista ruoskaa tai jotain vastaavaa.

Neljän viime vuoden aikana Lushkov on kieltänyt Moskovan pride-paraatit. Poliisi kävi kovakouraisesti kieltoa uhmanneiden homoaktivistien kimppuun. Apuna homojen hakkaajina on ollut oikeistoradikaalisia miesjoukkoja. Viime toukokuussa myös kolme suomalaista pidätettiin Moskovan priden yhteydessä.

Lushkovin poliittinen ura alkoi 1960-luvun lopulla kommunistisessa puolueessa. Vuonna 1992 Jeltsin nimitti hänet Moskovan pormestariksi. Nyt hän kuuluu Putinin Yhtenäinen Venäjä –puolueeseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

21.1.2010 Venäjä viivyttelee


Euroopan ihmisoikeustuomioistuin avasi käsittelyyn valitukset Venäjän pride-kielloista. Venäjällä on kolmen vuoden aikana kielletty 163 homojen ja lesbojen tapahtumaa. Joulukuussa Venäjän hallitus ilmoitti, ettei se hallinnollisten syiden takia saa valmiiksi omaa vastinettaan tammikuuhun mennessä. Ihmisoikeustuomioistuin siirsi määräajan helmikuun 20. päivään. Nyt näyttää siltä, että ihmisoikeustuomioistuimen päätös ei tule ennen tämänvuotista Moskovan Prideä, joka on 29. toukokuuta 2010.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!