USA: Pentagonin lakimiehet suosittavat DADT-lain kumoamisen siirtoa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Pentagonin lakimiehet suosittelevat, ettei kieltoa homojen avoimesta palvelusta puolustusvoimissa kumottaisi ennen vuotta 2011. Perusteluna parhaillaan käytävät kaksi sotaa ja palveluksen aiheuttama stressi. Aikaisemmin perusteluna homojen pitämisellä piilossa on ollut armeijan koheesion, yhteenkuuluvuuden vaarantuminen.

Pentagonin on ilmoitettu tarvitsevan aikaa erityisjärjestelyihin, kuten homoille rakennettavien erillisten suihkutilojen ja pukeutumishuoneiden järjestämiseksi.

On myös esitetty mielipiteitä, ettei DADT:n poistamisella olisi vaikutusta armeijan yhteishenkeen.

Presidentti Obaman tavoitteena on kiellon poistaminen.

DADT (Don't ask don't tell) tuli voimaan presidentti Clintonin kaudella vuonna 1993. Lain voimassa ollessa 13 000 sotilaan arvellaan tulleen erotetuksi armeijan palveluksesta joko heidän itsensä tultua kaapista tai jonkun toisen outtaamana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aikaisemmissa kannanotoissa on ihmetelty, miksi tätä ongelmaa ei ole esimerkiksi Irakissa sotivilla briteillä. Heillä ei homoja erityiskohdella armeijassa.

Lähde: PinkNews

2 kommenttia

Tulee mieleeni erinomainen sci-fi-sarja Battlestar Galactica (se uudempi), jossa laivaston sotilaat suihkuttelevat ja elelevät ilman suurempia ihmettelyjä unisex-tiloissa. Pitkä matka on vielä todellisuudessa käytävänä. (Tosin en tiedä, josko laivastossa tällainen sukupuolijaon poistaminen on jo tapahtunut...)
"Pentagonin on ilmoitettu tarvitsevan aikaa erityisjärjestelyihin, kuten homoille rakennettavien erillisten suihkutilojen ja pukeutumishuoneiden järjestämiseksi."

Hahhah, mitähän tähänkin sanoisi. Tuo se vasta ongelman ratkaiseekin.