Budapest: puolueen kokous homobaarissa

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006

Skandaaleja etsivä budapestilainen Blikk-lehti ihmettelee: Tällainenko on kristillisdemokraattinen ja konservatiivinen puolue. MDF eli Unkarin demokraattinen foorum –niminen puolue piti lauantaina kokousta, jossa valmisteltiin kevään vaalikampanjaa. Paikaksi oli valittu Alterego-niminen kahvila Budapestin vanhassa keskustassa. Puolueen johto ei tiennyt, mutta varmaan monet muut ihmiset tiesivät, että se kahvila on suosittu homopaikka. Lehden toimitus kävi oikein valokuvaamassa puolueen ihmisiä ulko-ovella.

Baarissa mietittiin vaalistrategiaa iltapäivällä kolmesta kuuteen. Kuvaaja nappasi kuvan, kun puolueen johto oli poistumassa kokouspaikalta. Puolueen lehdistöosasto vastaili kysymykseen: miksi valittiin homobaari (baarin logossa on selvästi näkyvissä kaksi nuolta, mikä viittaa gay-ihmisiin). Vastaus oli: puolueen johto ei varmaan tiennyt tällaisen symbolin merkitystä. Myöhemmin on paljastunut, että puolueen erään henkilön kaksi poikaa omistaa osan Alterego-kahvilaa.

Politiikan tutkija antoi yhden selityksen: Voi olla , että paikka valittiin harkiten. Pienen puolueen on tärkeä päästä esiin. Nyt saatiin paljon näkyvyyttä. Ehkä tämä kuvastaa myös puolueen liberalisoitumista. Tai sitten tällä tempulla haetaan vaaleissa tukea homoilta ja lesboilta. Blikk-lehti yritti haastatella puolueen johtoa, mutta siihen ei saatu yhteyttä.

Lehti yritti ottaa asiasta kaiken irti
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!