Ugandassa homoilta aiotaan ottaa pois ihmisoikeudet.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Ugandassa on menossa kiivas kädenvääntö homofobisesta laista, joka voimaan tullessaan ottaisi homoilta pois ihmisoikeudet. Amerikkalaiset evankelistat ovat puhaltaneet ugandalaisen homofobian ilmiliekkeihin luennoituaan vuosi sitten homouden vaaroista.

Amerikkalaiset evankelistat ovat mitä ilmeisimmin olleet vaikuttamassa siihen, että Ugandassa yritetään toden teolla homojen asemaa yhteiskunnassa tehdä sietämättömäksi. Kolme merkittävää amerikkalaista evankelistaa kävi viime maaliskuussa pitämässä kolmen päivän seminaarin Ugandan päättäjille ja viranomaisille. He esiintyivät homoseksuaalisuuden asiantuntijoina kertoen homoagendasta, joka on uhka Raamatun mukaisille arvoille ja traditionaaliselle afrikkalaiselle perheelle.

Nuo evankelistat toistivat Ugandassa niitä äärinäkemyksiä, jotka ovat USA:ssa vallalla äärioikeiston ja ääriuskonnollisten ryhmien piirissä.

New York Times on perehtynyt perusteellisesti tapahtumiin ja pitää Ugandassa vierailleita evankelistoja osallisina valmisteltuun lakiesitykseen. Nyt heidän toimintansa on saanut maailmanlaajuisen tuomion. Evankelistat koettavat peruuttaa ja väittävät, etteivät he ole sellaista tarkoittaneet, mitä lakiehdotus nyt pitää sisällään. Alkujaan mukana ehdotuksessa oli joissakin tapauksissa homojen teloittaminen. Todisteen evankelistojen roolista ovat varsin vakavat.

Yksi seminaarin luennoitsijoista on nyt todennut kauhistuvansa kuolemantuomion sisällyttämistä lakiin: "Se on aivan kauheata, todella kamalaa. Eräät hienoimmista ihmisistä, joita olen koskaan tavannut, ovat homoja." (!)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uganda on saanut muilta mailta merkittävää taloudellista tukea. Tukea aiotaan nyt vähentää, koska Ugandan katsotaan tulevalla lailla rikkovan vakavasti ihmisoikeuksia. Tästäkin huolimatta lakia yritetään saada voimaan.

Ugandan hallituksen etiikan ja yhtenäisyyden ministeri totesi: "Homot voivat unohtaa ihmisoikeudet". (Samainen ministeri yritti aiemmin maahan minihamekieltoa.)

Joissakin kommenteissa todetaan Afrikan maista monien olevan hyvin konservatiivisia ja homofobisia. Amerikkalaiset evankelistat sytyttivät roihun, jota he eivät enää hallitse.

Verkkolehti EDGE Boston on tehnyt massiivisen kirjoituksen evankelistojen puuhasteluista. Linkki juttuun on alla.

NYT:n kirjoitus (3.1.2010) on alla olevassa linkissä. Saattaa olla, että NYT vaatii rekisteröitymisen.

EDGE Boston verkkolehden laaja kirjoitus
NYT: Amerikkalaisilla rooli Ugandan homovastaisessa hyökkäyksessä

1 kommenttia

voi päivää! ihmisten pahuus senkus vaan kasvaa. mokomat evankelistat sais hirttää munista.