Washington avaamassa avioliittoa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Homot ja lesbot voivat maaliskuun alusta alkaen mennä avioliittoon Amerikan pääkaupungissa Washingtonissa. Enää vain pormestari tai USAn kongressi voivat torpedoida kaupunginvaltuuston päätöksen. Demokraattinen pormestari kuitenkin on avioliiton avaamisen puolella.

Ei uskota myöskään,että kongressi sekaantuisi tähän asiaan. Washington ei ole minkään osavaltion alaisuudessa. USAn parlamentilla on periaatteessa mahdollisuus kuukauden kuluessa estää kaupunginvaltuuston päätös. Presidentti Obaman pitäisi siinä tapauksessa allekirjoittaa avioliittokielto.

Konservatiivit ovat esittäneet vastalauseitaan. ABC:n uutisissa kerrottiin, että republikaanit haluavat sitoa ovelasti homoavioliittojen kiellon toiseen lakiehdotukseen. Obaman täytyisi silloin miettiä, koskeeko veto koko lakiehdotusta.

Katolinen kirkko jatkaa kodittomien auttamista

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kaupunginvaltuuston päätöksen jälkeen katolinen kirkko ilmoitti, että se jatkaa kodittomien ja sosiaalisesti heikkojen auttamista Washingtonissa. Aikaisemmin oli uhkailtu, että jos kaupunginvaltuusto hyväksyy homoavioliitot, katolinen kirkko lopettaa apupakettinsa köyhille. Hiippakunta ilmoittaa kuitenkin tiedottteessaan, että kirkko antaa apua täysin riippumatta avuntarvitsijoiden rodusta, uskosta, sukupuolesta syntyperästä tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Se on sopusoinnussa kirkon opin kanssa. Köyhien tukeminen Washingtonissa on tärkeää, koska viidennes kaupungin asukkaista on köyhyysrajan alapuolella. Osavaltioista vain Mississippi on köyhempi.

Uutiskatsaus USAssa

1 kommenttia

Tämä voi olla ns. pilkunnussintaa, mutta toivoisin, että Yhdysvaltain pääkaupungista puhuttaessa käytetään koko nimeä, Washington D.C. (jossa ilmi tulee myös pääkaupungin erikoishallintoalue, District of Columbia). Tällä voidaan välttää sekaannus sekä Washingtonin osavaltioon, että muihin Washington-nimisiin kaupunkeihin, joita on pelkästään Yhdysvalloissa montakymmentä kappaletta...

Kiitos, ja anteeksi.