Homo- ja lesbomaailman ikonit ja esikuvat

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 5

Elton John meni naimisiin neljä vuotta sitten David Furnishin kanssa. Se oli positiivinen uutinen. Nyt tuli lisää positiivista. OnPoll.com -sivulla äänestyksessä 62-vuotias brittilaulaja valittiiin mieheksi, jota homoseksuaalit eniten kunnioittavat.

Miesten luettelossa mainittiin mm. Freddio Mercury, Stephen Fry ja George Michael. Nämä kaikki ovat homoja. Hetero- tai metroseksuaaleista nousi pisteille vain David Beckham.

Naisten listoilla oli ongelmia. Ei löydy huippuikoneja. Judy Garland pääsi korkealle, samoin Kylie Minogue, Madonna ja Cher. Naisten joukossa ikonilistan korkeimmille paikoille päässeet ovat "melko" heteroja.

Miehet:
1. Elton John
2. Freddie Mercury
3. Stephen Fry
4. George Michael
5. Oscar Wilde
6. Will Young
7. Alan Carr
8. Paul O'Grady
9. Boy George
10. David Beckham

Naiset:
1. Judy Garland
2. Kylie Minogue
3. Madonna
4. Cher
5. Liza Minnelli
6. Marilyn Monroe
7. Shirley Bassey
8. Lily Savage
9. Dusty Springfield
10. Barbra Streisand

5 kommenttia

Jaa-a, minkähänlainen homo mahdan ollakaan, kun peräti kolme noista kymmenestä miesten listalla olevista "ikoneista" on minulle uppo-outoja nimiä.
Naisten listalaisista lamppu sen sijaan syttyi jopa yhdeksän kohdalla. Vain yhden tunnistin lesboksi, mutta sehän ei todista yhtään mitään... (Todennäköisesti miehet ovat saaneet äänestää myös naisten sarjassa.)
Varmaankin samat nimet jotka minä tunnistin, vaikutti olevan aika brittivetoinen lista eli ehkä ne tuntemattomat ovat jotain paikallisjulkkuja.

ja todennäköisesti juuri miehet ovat äänestäneet naisten listaa, en tuota oikein lesboikonilistaksi miellä.