USA:ssa pohditaan onko periaate ´homoavioliitto tai ei mitään´ osoittautumassa vääräksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 6

Mainen osavaltion äänestystappion jälkeen on alettu homopiireissä miettiä sitä, onko ollut suuri taktinen virhe: "Homoavioliitto taikka ei mitään".

Pariutuneiden lesbojen ja homojen taholta on alettu kommentoida, että eikö riittäisi alkuun joukko perusoikeuksia, kuten kumppanin ja lasten liittäminen sairasvakuutukseen, oikeus käydä sairaalassa kumppanin luona jne. Sukupuolineutraali avioliitto voisi tulla myöhemmin. Edettäisiin suunniteltua pienemmin askelin.

AP:n uutinen EDGE Boston -verkkojulkaisussa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Kun esitin joskus muinoin pienten askelten periaatteen joillekin homoaktivisteille USA:ssa, sain varsin tylyn torjunnan. Näyttää siltä, että totaalinen yhteenotto vastustajien kanssa varsin uskonnollisessa ja konservatiivisessa maassa ei ole tuottanut toivottua tulosta.
Eikös tämä meikäläinen tapa toteuttaa homoagendaa (!) ole osoittautunut varsin menestyksekkääksi. Ei hötkyillä, vaan vähän kerrallaan mennään eteenpäin. Samalla suuret massat saavat siedätyshoitoa, kun huomaavat, että taivas ei putoakaan niskaan tasa-arvon lisääntyessä. Onhan täälläkin hakattu päätä mäntyä vasten, kun on koetettu haukata isompaa palaa kerralla.