Oulun Pride 2010 suunnitteilla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Useamman vuoden tauon jälkeen saadaan taas pride-tapahtuma Helsingin ulkopuolelle. Nyt suunnitellaan Ouluun omaa pride-tapahtumaa vuonna 2010. Seta-säätiö tukee hanketta.

Seta-säätiö on jakanut syksyn apurahat ja muutakin mielenkiintoista listalta löytyy. Suurin yksittäinen apuraha menee Sateenkaariperheet ry:lle, joka uudistaa Sateenkaariperheiden ABC-kirjan vastaamaan nykyhetken lainsäädäntöä. Kirja julkaistaan netissä.

Apurahan sai myös Yhdenvertainen vanhuus –projekti, jossa tällä hetkellä tehdään pohjatyötä ikääntyvien HLBTI-ihmisten elämäntilanteen selvittämiseksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Apurahan saaneista kulttuuriprojekteista kiinnostava on turkulaisen Teatteri Kantanäyn tuleva kiertue-esitys: Homo ei vanhene koskaan. Kulttuurihistoriallisesti merkittävää on myös SETA-, Z- ja Voltti-lehtien vuosikertojen (1975-2009/3) sitominen kirjoiksi. Ne päätyvät sen jälkeen Tampereelle Työväen museon kokoelmiin. 96-lehdestä ei tällä hetkellä löytyne ainoatakaan täydellistä sarjaa. Sekin lehti toivottavasti joskus päätyy museon kokoelmiin.

Seta-säätiö jakoi apurahoja lähes 15 000 euroa.

1 kommenttia

Upeaa, että Helsingin ulkopuolellakin joku jaksaa järjestää tapahtumia. Itse tapasin ennen käydä Pride-juhlilla joka toinen vuosi, silloin kun ne eivät olleet Helsingissä ja sellaiselta reissulta yli kahdeksan vuotta sitten löysin nykyisen puolisonikin.

Ennen Turussa oli filmifestarit, Helsingissä Vaparit ja Tampereella Leimarit. Minusta on sääli, että Turun filmifestarit siirtyivät myös muihin kaupunkeihin. Oli hienoa kerran vuodessa, kun muualta saapui ihmisiä Turkuun juhlimaan. Tuntuu, että nykyään moni tapahtuma keskittyy pääkaupunkiseudulle.