Reputettuja uutisia

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006

Taas pahoinpitely, nyt Espanjassa

Kaksi homoa oli käymässä El Tonel -nimisessä heterobaarissa Ceutin kaupungissa itäisessä Espanjassa. Toinen horjahti ja kaatui lattialle. Toinen oli juuri pelaamassa biljardia, näki tapahtuman ja riensi auttamaan. Kiitokseksi hän sai suudelman. Kahdella tarjoilijalla ja kahdella asiakkalla paloi proput. Homoja haukuttiin, hakattiin biljardikepeillä ja heitettiin ulos.

Poliisi tutkii. Asiakkaat väittävät, että miehet harrastivat seksiä vessassa. Nyt toivotaan valvontakamerasta apua.


Raju seksi vei kuolemaan

49-vuotias britti liikemies harrasti ankaraa seksiä. Hän maksoi 60 euroa siitä, että 21-vuotias Keiran A. vähän kurittaisi ja siinä tilanteessa liikemies saisi seksinälkänsä tyydytetyksi. Tapaus sattui jo viime vuonna. Keiran oli vähän humalassa ja hakkasi liikemiestä niin, että tämä kuoli kallonmurtumaan ja selkärankavammoihin. Patologi kertoi, että kuolleesta löytyi 29 nyrkiniskua. Pahoinpitelijä raahasi ruumiin asunnosta ja piilotti puutarhaan aidan taakse. Omatunto ahdisteli ja nuori mies kertoi tyttöystävän sisarelle tapahtuneesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

21-vuotias oli oikeudessa. Päätöstä ei vielä tehty, mutta olennainen kysmys oli se, oliko kyseessä kylmäverinen murha vai vahinko.


Bordelli homoille

Zürichissä avattiin ensimmäinen virallinen bordelli homoille. Heteroille bordelleja on ollut ikiajat. 1200 neliömetrin tiloissao n todellinen rotiikkatemppeli. On kolme kerrosta, kolme baaria, porealtaita,, höyrysaunoja ja erotiikkahuoneita. Sisustuksessa on käytetty marmoria ja kultaisia tapetteja. Omistaja sanoi, että hän halusi homoskesin pois pimeistä nurkista puhtaisiin ja kauniisiin tiloihin.

Halpaa se ei ole. Sisäänpääsy on 65 euroa. Hintaan kuuluu pikku syötävää ja alkoholia. Samalla hinnalla pääsee kylpymaisemaan ja erotiikkahuoneeseen puoleksi tunniksi. Jos paikalla olevat asiakkaat eivät löydä toisiaan, on tarjolla myös maksullisia miehiä. Valittavana on jopa 10 miehen valikoima. Tähän rattopoika-maisema-osastoon meneminen maksaa ylimääräiset 165 euroa.

Zürichissä on jo ennestään 6 gaysaunaa. Niisssä prostituutio on kiellettyä. Naapurusto on jo valittanut tästä paikasta. Aikaisemmin samassa talossa oli vastaavanlainen heteropaikka, ja naapurusto taisteli sitä vastaan. Nyt kamppailu jatkuu. Asukkaat sanovat, että alueella likkuu paljon lapsia.


Wienissä vietetään maailman AIDS-päivää

Wienissä on alkanut kansainvälisen aids-päivän viettäminen jo nyt. 16.11.-1.12.2009 välisenä aikana kaikissa Wienin raitiovaunuissa liehuu pakallisen aids-tukikeskuksen (aids-hilfe) lippu. HIV-tartuntojen määrä Wienissä on hiljalleen ollut nousussa. Joka päivä kaupungissa saa uuden tartunnan noin viisi henkilöä. Raitiovaunutempauksella halutaan muistuttaa, että HIV koskee kaikkia.


Pingviinien läheissuhteista

Pingviinien parinvalinta on synnyttänyt paljon ihastusta ja pahennusta. Nyt otsikoissa on Sandy.

Münsterin eläintarhassa on uusi romanssi. Sandy-pingviini rakastui ensin hoitajaansa, Peteriin (eläinhoitaja). Sitten se löysi pingviinien joukosta uuden ystävän. Mutta nyt Sandy jäi leskeksi, ja se on uudelleen ryhtynyt seurustelemaan Peterin kanssa.

Münsterin eläintarhan rakkaussuhteet ovat ennenkin olleet otsikoissa. Kolme vuotta sitten musta joutsen laskeutui kaupungin lammelle ja alkoi seurata joutsenen muotoista polkuvenettä.
Kuva:
http://www.spiegel.de/panorama/0,1518,418271,00.html

47-vuotias Peter kertoo, että Sandy kiintyi häneen jo 1996. Pingviini antoi ottaa itsensä hoitajan syliin ja oli kaiken aikaa lähellä. Pingviinit elävät aika monogaamista elämää. Sandy kuitenkin rakastui 10 vuotta sitten Tom-nimiseen pingviinipoikaan ja he saivat myös lapsukaisia. Muutama viikko sitten Tom kuoli johonkin bakteeritulehdukseen. Ja nyt siis Sandy palasi takaisin eläinhoitajan luo. Sandy on tuonut paljon mainetta eläintarhalle. Eläinhoitaja on ollut monissa talkshow-ohjelmissa.

Eläintarhoissa on viime vuosina nähty paljon erilaisia rakkaustarinoita. San Fransiscossa oli Harry, jolla oli vuosien homosuhde pingviini Pepperiiin. Sitten Harry fundamentalistien iloksi hylkäsi Pepperin ja löysi pingviinidaamin.

Bremerhavenin eläintarhassa Pohjois-Saksassa 20 pingviiniä eli homokommuunissa. Tänä vuonna yksi homopari adoptoi munan, hautoi sen ja hoitaa edelleen jälkeläistä kuin omaansa. Kun vuonna 2005 tuotiin paikalle naaraspuolinen houkutuslintu, urospingviinit olivat sille resistenttejä eivätkä lotkauttaneet korvaansa. Sen sijaan itävaltalainen homojärjestö paheksui "pakkohoitamista".


Sandy kuvassa hoitajnsa kanssa
http://www.spiegel.de/panorama/0,1518,661399,00.html


Harryn tarina
http://www.spiegel.de/panorama/0,1518,636911,00.html

Brenmerhavenin tapaus
http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/0,1518,628479,00.html

Naisliikkeen alkuaikojen lesbot

Berliinin homomuseossa on nyt naisasiaa. Aikaisemin keväällä ilmestyi Johanna Elberskirchenin elämäkerta (1864-1943). Hän oli aktiivinen feministi, sosiaalidemokraatti ja avoimesti lesbo. Hän oli sillanrakentajana homoliikkeen ja naisliikkeen radikaalin siiven välissä. Vielä kuolemansa jälkeen hän herätti huomiota. Jotenkin hänen kauan kateissa ollut uurnansa päätyi vuosia myöhemmin kuolleen elämänkumppanin Hildegard Moniacin hautaan.

Johanna syntyi Bonnissa 1864 pikkukauppiaan tyttärenä. Saksassa hän ei naisena pystynyt opiskelemaan, joten hän aloitti Sveitsissä lääketieteen opinnot.

Hän ei koskaan kätkenyt taistelutahtoaan naisena ja rakkauttaan naisiin.. Mutta elitistisissä feministipiireissä ei hänelle löytynyt paikkaa viime vuosisadan alkupuolella ja maailmansotien välillä. Johanna oli keskeyttänyt opintonsa eikä häntä hyväksytty parempiin feministipiireihin. Hän kuitenkin oli taisteluhenkinen ja puhui ja kirjoitti kaksinaismoraalista ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta.

Hänellä oli oli luontaislääkitysvastaanotto lähellä Berliiniä, kun hän lkuoli 1943. Siitä alkoi suuri perimysriita ja uurnan jäljitys. Elämäkertakirja kertoo tarkemmin.
http://www.siegessaeule.de/kultur/buch/keine-tochter-aus-gutem-hause-johanna-elberskirchen.htmlv

Berliinin homomuseon pysyvään näyttelyyn on vihdoin toukokuussa 2009 saatu oma osasto lesbojen historiasta. Yksi seinä on omistettu Johannalle. Valokuvien ja materiaalin hankinta ja tutkimus on iso työ museolle, erityisesti, jos suku ei pidä siitä, että henkilön homoudesta tai lesboudesta puhutaan.

Unkarissa äärioikeisto juhli "kansan äitiä"

Unkarin äärikansallinen ja homovihamielinen puolue Jobbik juhli Unkarin kansan suurta naista, kun tälle pystytettiin muistomerkki Budapestin keskustaan marraskuun alkupuolella. Cecile Tormay oli kirjailija (1875-1937) ja hänelle kiinnitetiin muistotaulu 10. marraskuuta 2009 vapaudenaukiolle. Kirjailijaa palvotaan äärikansallisissa piireissä, sillä hän johti unkarilaista naisten järjestöä. Homopiireissä ollaan huvittuneita. Cecile oli lesbo. Hänen rakastettunsa oli kreivi Rafael Zichyn puoliso. Pitkä suhde oli myös italialaiseen Fransesca Orsay -nimiseen naiseen.
Kuvia
http://www.irodalmijelen.hu/?q=node/1611 címen


Tjumenin alueelle oma HLBT-network -alaosasto

Moskovasta yli 2000 kilometirä itään on tärkeä teollisuus- ja öljykaupunki Tjumen. Se sijaitsee suunnilleen Uralin kohdalla idässä Siperian radan varrella. Tyumen on ollut aika usein Venäjän HLBTI-uutisissa, koska siellä paikalliset yrittivät perustaa sateenkaaritaloa gay-yhdistyksen toimintaa varten. Hanke on ollut käynnissä jo viisi, kuusi vuotta. Ongelmaksi tuli se, että viranomaiset eivät suostuneet joulukuussa 2006 reksisteröimän homo- ja lesbotaloa. Vuonna 2008 gayaktivistit valittivat asiasta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, mutta siellä asiaa käsitellään aikaisintaan viiden vuoden kuluttua.

Neljä vuotta sitten 19. marraskuuta 2005 venäläinen avoimesti homo laulaja Boris Moiseev oli tulossa pitämään konserttia Thjumenissa. Isvestija kirjoitti jo 15. marraskuuta, että tapahtuma rapauttaa venäläistä moraalia. Konsertti kiellettiin. Ortodoksit kiihottivat mieliä myös Jekaterinburgissa. Siellä konsertin piti olla kaksi päivää myöhemmin. Lokakuussa 2005 Permin pormestari päätti, että homotaiteilijat joutuvat maksamaan enemmän vuokraa kaupungin konserttitiloista.

Homona eläminen Tjumenissa ei muutenkaan oli yksinkertaista. Moskovan Helsinki-ryhmä julkaisi keväällä 2009 selvityksen HLBTI-ihmisten asemasta Venäjällä. Siinä kerrotaan, että Tjumenissa on viimeisten kuuden vuoden aikana ollut useita homojen murhjia, joita ei koskaan ole selvitetty. Esimerkkinä on tapahtuma 25. tammikuuta 2006. Avoimesti homo mies asui kaupungin keskustassa äitinsä kanssa kaksiossa. Hyökkääjät tunkeutuivat heidän asuuntoonsa ja hakkasivat myös miehen äidin. Erityisen alttiita väkivallalle homot ovat ulkopaikassa. Hakkaajat ovat varmoja, että homot eivät tee ilmoituksia välkivallasta poliisillle.

Marraskuinen uutinen kertoi, että Tjumenin alueelle on perustettu oma paikallisosasto HLBT-networkille. Verkoston pääpaikka on Pietarissa ja alaosastoja eri puolilla Venäjää.


Namibia: Puolueet ottavat kantaa homoseksualaisuuteen

Presidentti Ahtisaari oli keskeisesti mukana Namibian itsenäistymisprosessissa 1980-luvulla. Millainen maa Namibiasta tuli? Miten siellä suhtautudutaan HLBTI-ihmisiin?


Vuonna 2001 Namibian presidentti Sam Nujoma esitti näkemyksenään, että homo- ja lesboseksualaisuus on kiellettävä Namibiassa, poliisin pitää vangita kaikki homot ja lesbot ja heidät on pantava suljettuihin laitoksiin.

Women Claiming Citizenship Campaign on järjestänyt keskustelutilaisuuden, jossa useat puolueet ovat äskettäin ottaneet kantaa homokysymykseen. Useimmat puolueet ovat yksimielisiä siitä, että ihmisoikeudet koskevat kaikkia seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Kahdeksasta läsnäolleesta puolueesta kuusi on ilmaissut tämän kannan. Nämä kuusi puluetta ovat: All People's Party (APP), Congress of Democrats (CoD), National Democratic Party (NDP), Namibia Democratic Movement of Change (NDMC), Nudo, Rally for Democracy and Progress (RDP), Swanu, UDF.

Eri mieltä oli kaksi puoluetta: NDP ja UDF. NPD kertoi, että heidän mukaansa aids-kysymyksessä on odotettava, että Jumala antaa ratkaisevan avun. UDF ei ottanut tähän teemaan lainkaan kantaa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!