Maalivahti Enken itsemurha

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006

Robert Enken itsemurha oli urheilun uutispommi. Netissä alkoi heti arvuuttelu: Oliko Robert ehkä homo. Bild-Zeitung on selvittänyt: Millainen mies Robert oikeasti oli.

Taiteillija Jacques Gassmann (46) sanoo olevansa yksi harvoista Robertin ystävistä. He asuivat samassa maatalossa jonkin aikaa vuonna 2004. Robert oli sanonut, että hänellä on oikeita ystäviä vain jalkapallon ulkopuolella.

Robert oli ollut hyvin kiinnostunut taiteilijan työskentelystä. Hän vetäytyi usein 12 neliömetrin huoneeseensa, yksityisyyteen. Hän katseli jatkuvasti jalkapalloa. Se oli hänen pakomaailmansa. Kaksi-vuotiaan Lauratytön kuolema oli ollut suuri katastrofi. Hän oli ollut hyvä, huolehtiva isä. Vuodesta 2003 alkaen hän söi paljon depressiolääkkeitä ja kävi terapiassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Urheilun tabuteemat

Hannover 96 -joukkueen tiedottaja sanoo, että urheilussa on tabuteemoja. Yksi niistä on depressio, syvä masennus ja toinen on homoseksuaalisuus. Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Theo Zwanziger on rohkeasti käynyt homo-tabun kimppuun. Hän on tarjonnut tukensa homojalkapalloilijalle, jos sellainen tulisi esiin. Hän lähetti jalkapalloliiton Kölniin seuraamaan pride-paraatia. Urheilupappi Volker Steinbrecher sanoo, että olisi todella paha tapaus, jos Saksassa jalkapalloilija tekisi itsemurhan, kun hän ei jaksa enää kaksoiselämää. Englannissa sellainen tapaus aikoinaan oli.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!