Liettuan parlamentti uhmaa EU:ta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Liettuan parlamentti on loukkaantunut siitä, että Europarlamentti vaati homovastaisen lain uudelleenmuotoilua. Tiistaina Liettuan 141-paikkainen parlamentti päätti antaa omalle hallitukselleen lausunnon, jossa hallitusta kehotetaan unohtamaan Europarlamentin vaatimukset.

Liettuan parlamentin konservatiiviryhmän johtaja Mantas Adomenas oli tiistaina aloitteentekijä. Hänen mukaansa Europarlamentti sekaantui yhden jäsenvaltion sisäisiin asioihin. Liettuan on vietävä tämä asia eurooppalaiseen oikeuteen. Tällä hetkellä alkaa näyttää siltä, että Bryssel sanelee Liettualle asioita samalla tavalla, kuin aikaisemmin Neuvostoliitto.

Kesällä Liettuan parlamentti alkoi käsitellä lakiesitystä, jonka mukaan homosuhteista kertominen kielletään paikoissa, joissa lapset voivat joutua asian kanssa tekemisiin. Tieto homoseksuaalisuudesta voi aiheuttaa lapsille vahinkoa. Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite ja monet ulkomaiset järjestöt moittivat lakiehdotusta. Presidentti antoi asiantuntijaryhmän tehtäväksi tutkia lakiesitys. Asiantuntijaryhmän pitäisi muokata lakia tammikuun alkuun mennessä. Asiantuntijoiden esitys on jo parlamentissa. Parlamentin kansallis-kristillisdemokraattien puheenjohtajan puheista voi epäillä, että laki tullaan hyväksymään tiukassa muodossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Vajaan kolmen viikon päästä tulee voimaan Lissbonin sopimus jonka perusoikeusasiakirjasta Liettualle ei ole poikkeamislupaa. Sitten on EU:lla kaikki tarvittavat välineet läimäyttää tällaiset barbaariset siat paikalleen läävään.