Viro: homot ja lesbot tavoittelevat parisuhdelakia ja toivovat tukea myös Suomesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 3

29.11.2009
Ago Press raportoi juuri, että verkkosivuston kautta allekirjoituksia on tullut jo yli 1600. Osa allekirjoituksista on myös Suomesta. Sivusto sulkeutuu huomenna, maanantaina. Silloin lasketaan kokonaistulos ja mukaan tulevat postitse lähetetyt allekirjoitukset. Tarkoituksena on luovuttaa allekirjoitukset Viron oikeusministeriölle tiistaina 1.12.2009.

Vielä ehtii mukaan allekirjoituksella, jos toimit heti.

8.11.2009
Virossa toimivat järjestöt Eesti Gei Noored (EGN) ja Seksuaalvähemuste Kaitse Ühing (SEKÜ) ovat aloittaneet yhteisen kampanjan, jolla kerätään nimiä oikeusministeriöön toimitettavaksi. Tavoitteena on saada aikaan parisuhdelaki.

Eestin homonuorten aktivisti Ago Press on lähettänyt pyynnön kampanjatuesta Suomesta.

NGO Estonian Gay Youth ja SEKÜ (SEXUAL MINORITIES PROTECTION UNION) on aloittanut kampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä parisuhdelakia tukevia allekirjoituksia. Oikeusministeriö julkisti tutkimuksen/analyysin ei-avioliitonomaisista suhteista. Samaa sukupuolta olevien parien kohdalla oikeusministeriö tarjoaa kolmea vaihtoehtoa:

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1. Annetaan asioiden olla kuten ennenkin
2. Aletaan kehittää parisuhdelakia samaa sukupuolta oleville pareille
3. Muutetaan perhelakia (kommentti: mielestäni tämä saattaisi tarkoittaa sukupuolineutraalia avioliittoa)

Tällä hetkellä perhelaki, jota on muutettu varsin pitkän prosessin aikana, on tullut hyväksytyksi eduskunnassa. On äärimmäisen hankalaa koettaa muuttaa sitä jälleen. Vaihtoehtona olemme päättäneet aloittaa nimien keruun parisuhdelain puolesta Virossa ja painostaa tällä hallitusta.

Kampanjasivujen osoite löytyy alla olevasta linkistä.

Lisa toetuseks oma allkiri:
Lisää tukemiseksi oma allekirjoituksesi:

Sinun IP-osoitteesi tulee näkyviin

Perekonnanimi
Sukunimi

Eesni
Etunimi

E-post
Sähköpostiosoite (pidetään luottamuksellisena)

KINNITAN
Vahvistan

Aikaa ei ole paljon. Sähköiset ja paperille kirjoitetut allekirjoitukset ojennetaan oikeusministeriölle 1. joulukuuta 2009.

Viron parisuhdelakikampanjan verkkosivu

3 kommenttia

Ago Press lähetti oheisen linkin Google-kääntäjällä tehtyyn sivuun. Huomaa, että automaattikääntäjä on tulkinnut jostakin kumman syystä Viron Suomeksi.