Liettuassa homot entistä ahtaammalle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3

Homoseksuaalisuuden edistäminen julkisella paikalla kieltävä lakiesitys läpäisi ensimmäisen käsittelyn Liettuan parlamentissa. Asiasta kirjoittaa Iltalehti verkkosivuillaan. Toteutuessaan laki voisi tehdä samaa sukupuolta olevan parin käsi kädessä kulkemisesta rikoksen.

Liettuassa on jo joitain kuukausia ollut voimassa laki, joka mm. kieltää homosuhteista kertomisen tiedotusvälineissä ja kouluissa. Lainsäätäjien mukaan tällä suojellaan lapsia ja nuoria.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat huomauttaneet, että tällaisten lakien tehtailut rikkovat ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia.

Iltalehti: Liettua sorvaa homovastaisia lakeja

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Samppa
  • 28.10.2009, 1.39
Ensinnäkin kiitoksia hienosta saitista!

Minunkin mielestä lapsia tulisi suojella homoudelta ja pitää nämä asiat kaapissa. Emmehän halua että he luulevat tällaisen käytöksen olevan normaalia. Melko monet tosin pitävät tätä jopa hienona ominaisuutena, mutta ymmärtääkseni se monesti liittyy johonkin lapsuuden traumaan. Minun tapauksessa lapsuuden aikaiseen hyväksikäyttöön.

Eräs tuttavani sairastui varhaisteininä. Eräänä iltana juovuksissa hän paljasti, että epäilee homoutensa johtuvan roolimallien puutteesta ja turvattomuuden tunteesta. Toisinaan hänet jätettiin hyvin nuorena yksin kotiin.

Mutta onpa kello jo paljon! Olisi ollut mukava purkaa lisääkin, mutta on mentävä jo lepäämään. Ja nämä ovay vain minun näkemyksiä, mutta eräät tutkimukset viittaavat samaan suuntaan. Heips.
Hei Samppa,

Ei kai homoudessa ole mitään, miltä ketään pitäisi erityisesti "suojella"? Parasta lääkettä ennakkoluulojen karkottamiseen on, että lapsenakaan ei tarvitse kasvaa tynnyrissä.

Riippumatta siitä, pitääkö homoseksuaalisuutta tai heteroseksuaalisuutta hienona tai huonona ominaisuutena - tai suhtautuuko siihen järkevän ihmisen tavoin neutraalisti, ei homoseksuaalisuuden taustalla taida olla mitään yksittäistä syntymekanismia.

Sanot lapsuudessasi joutuneesi (seksuaalisesti?) hyväksikäytetyksi ja sanot olevasi homo. Kiinnostaisi kuulla, millä perusteella arvelet noilla olevan syy-seuraus-yhteyden keskenään? Saman kysymyksen voi esittää myös tuttavasi ajatuksista roolimallien puutteesta ja turvattomuuden tunteesta - ja hänen epäilyksistään siitä seuraavasta homoseksuaalisuudesta. Voisiko ajatella, että noilla kahdella asialla ei olekaan mitään tekemistä toistensa kanssa?

Seuraavissa kahdessa nettisoitteessa on lisää tästä(kin) aiheesta: http://ranneliike.net/homoFAQ ja http://www.finnqueer.net - ja etenkin jälkimmäisessä paljon asiaa niistä "eräistä tutkimuksistakin".

Kello käy eteenpäin vääjäämättä, 86 400 sekuntia vuorokaudessa. Lepo aika-ajoin tekee hyvää.