Mainen kansanäänestys kaatoi homoavioliitot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 3

4.11.2009 klo 14.40 Kansanäänestys teki homoavioliitot laittomiksi

Homoavioliittojen puolustajien juhlissa näkyi kyyneleitä. Taas tappio homoavioliitoille! Mainen osavaltio on tunnettu yhtenä liberaaleista itärannikon osavaltioista. Monella on kuitenkin ollut käsi nyrkissä ja nyrkki taskussa. Vastenmielisyyttä homoja kohtaan ei ole sanottu julki.

USAssa homoavioliitot on sallittu edelleen viidessä osavaltiossa: Massachusettsissa, Vermontissa, New Hampshiressä, Connecticutissa ja Iowassa. Näissä osavaltioissa asiaa ei ole vielä viety kansanäänestykseen.

Vaalihuoneistot ovat sulkeutuneet klo 2 yöllä ja ääntenlaskenta on edennyt hitaasti. Paikallisen lehden vaalisivut kertovat tuoreimmat tiedot:
http://www.bangordailynews.com/electionresults.html

Kun ensimmäiseen kysymykseen vastaa NO, haluaa, että homoaviollttoja solmitaan tulevaisuudessakin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Mainonta oli aggressiivista

Homojen vastustajat varoittivat aggressiivissa mainoksissaan, että homojen voitto olisi aiheuttanut vaikeuksia mm. kirkolle, koska kirkko ei halua samaa sukupuolta olevia pareja vihittäviksi. Valtiollisissa kouluissa tulisi ennen pitkää pakolliseksi opetus homoseksuaalisuudesta. On siis puolustettava perinteistä mies-nainen -avioliittoa.

Homoaktivistit sanovat, että tämä on vain välivaihe pitkässä prosessissa. Tavoitteena on kaikkien perheiden tasa-arvo Mainessa.


Oliko Obama syyllinen häviöön?

Mainen paikallinen parlamentti ja kuvernööri hyväksyivät jo toukokuussa homoavioliitot. Sen jälkeen homojen vastustajat keräsivät 50 000 nimeä ja käynnistivät kansanäänestysprosessin. Aluksi gallupeissa näytti siltä, että homoavioliittojen puolella on enemmän ihmisiä. Mutta kansanäänestys tapahtui paikallisvaalien yhteydessä ja niissä moni demokraatti jätti äänestämättä, koska oltiiin pettyneitä Obamaan. Demokraatit menettivät paikallisvaaleissa kaksi kuvernööripaikkaa (Virginiassa ja New Jerseysssä). Homo-oikeusasiassa Obama vetäytyi syrjemmälle poliittisen tilanteen vuoksi. Valkoinen talo ei antanut minkäänlaisia suosituksia homoavioliittoäänestykseen. Monet homoaktivistit Mainessa syyttävät Obamaa tappiosta.

Jälleen kristilliset kirkot olivat pelissä mukana. Kaliforniassa kunnostautui mormonikirkko. Mainessa katolinen kirkko puhui erityisen vahvasti heteroparien paremmuuden puolesta. Jopa jumalanpalveluksissa varoiteltiiin tilanteesta, ja kolehteja kerättiin homo-oikeuksia vastaan. Erityiskolehti tuotti 86 000 dollaria.


Washingtonissa äänestettiin rekisteröidyistä parisuhteista

Washingtonin osavaltion kansalaiset äänestivät siitä, kumotaanko vuonna 2007 päätetty laki rekisteröidyistä parisuhteista. Äänet ovat lähes tasan, ja keskiviikon aikana tulee lopputulos. Seattle Times kertoo, että ääniä on hieman enemmän homoliiton puolustajilla (51,1%).
http://seattletimes.nwsource.com/html/localnews/2010196421_elexref7104m.html

23.10.2009 Question 1

USAssa Mainen osavaltion parlamentti päätti toukokuussa avioliiton tasa-arvosta. Homoseksuaaliset parit voivat solmia avioliiton. Homoavioliittojen vastustajat aloittivat heti nimien keruun, ja nyt homoavioliitot aiotaan kieltää kansanäänetyksellä 3. marraskuuta 2009. Kansanäänetyksessä kansalaiset ilmoittavat kantansa Question 1:een: halutaanko homoavioliittolaki kaataa. Toissa päivänä kerrottiin uusimmista gallupeista. Tällä hetkellä homoavioliittojen vastustajia on yhtä paljon kuin puolustajia:48%-48%. Asiantuntijat arvioivat, että lopputulos riippuu äänestysvilkkaudesta ja siitä, miten paljon nuoremmat ihmiset käyvät äänestämässä.

Varojen keruu vaalikampanjoita varten aloitettiin välittämästi, kun kansanäänestyksestä päätettiin. Viikko sitten kerrottiin, että homoliittojen puolustajat (Protect Maine Equality) ovat keränneet enemmän varoja kampanjointiin.

3 kommenttia

At times, I do dislike these United States of Promised Lands.
Mä loin tästä ihan oman blogientryn,
http://ranneliike.net/blogi.php?nick=JesseJones&comments=20940

koska homoliike on poliittinen organisaatio, jolla ei ole hajuakaan miten sitä politiikkaa tehdään käytännössä ihan silleen niin kuin aikuisten oikeasti. Tämän takia poliittiset saavutuksetkin (lainsäädäntö) ovat olleet vaatimattomia.

Sen sijaan poliittiset vastustajat tekevät ihan näppärästi ja vaivatta omaa politiikkaansa hyväksi käyttäen homoja. Ranneliike.net:issä on näkynyt myös rasistiparasiitteja kalastelemassa höynäytettäviä, joten nekin haluavat höynäyttää homoja poliittisesti.