Miss Drag Queen 2004 -kilpailu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren


teksti: Sami Mollgren, kuvat: Leo Koivistoinen

Suomen Miss drag queen 2004 on Miss Divet. Drag-kuningatar perintöprinsessoineen valittiin keskiviikkona 12.11.2003 Ravintola dtm:ssä pidetyssä kilpailussa. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Johan ja toiseksi Aurora Borealis. Kunniamaininta myönnettiin Miss Rougelle. Kaikkiaan drag-kuningattaren tittelin havittelijoita oli 17. Tilaisuuden juonsivat Ravintolan johtajatar Riitta "Ritu" Suominen ja Mega-Paula.

Aurora Borealis, Miss Divet, Johan, Miss Rouge


Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Tuomaristoon kuuluivat Minna Haapkylä, Jonna Pirinen, Jaakko "JS16" Salovaara, Sara Hirvelä, Marko Björs, Saimi Nousiainen, Laura Voutilainen ja tuomariston puheenjohtaja Jone Nikula. Tuomariston oli tarkoitus päätyä ratkaisuunsa viidessätoista minuutissa, mutta miettimisaika venähti kuitenkin puoleksi tunniksi. Kahdeksalla tuomarilla oli kullakin omat mielipiteensä - ja niiden sorvaaminen yhteen ja kompromissien tekeminen veivät aikaa.

Voittaja ja perintöprinsessat saatiin joka tapauksessa aikanaan päätettyä, eikä tuomarien näkemys hirvittävästi poikennut yleisön käsityksistä. Yleisön suosikkeja aplodeista päätellen olivat Johan, Rouge, Divet, Banana ja erityisesti Aurora Borealis. Saa nähdä, koska palkitaan myös "lehdistön suosikki", sillä myös tiedotusvälineet olivat hyvin edustettuna.

Yleisesti ottaen kilpailijoiden esitysten musiikkivalinnat olivat melko perinteisiä paria poikkeusta lukuun ottamatta. Lavalla nähtiin myös itämaista tunnelmaa, elokuvamaailmaa ja suuria tunteita. Myös Juha "watt" Vainion pahojen poikien lauluja päästiin kuulemaan. Vaatetuksessa nähtiin perinteistä kimallusta ja säihkettä. Asut olivatkin melkoisen näyttäviä.

Drag-esitykset koreine vaatteineen ja näyttävine lavaesiintymisineen ovat aina olleet osa "homokulttuuria" - ehkä samasta syystä, miksi voimakkaat naisartistit tulevat "homoikoneiksi", homojen suosimiksi artisteiksi. Nykyisin drag on nostanut suosiotaan myös "heteroravintoloiden" ohjelmatarjontana, mutta edelleen drag-esitysten koti on ensisijaisesti homoravintola. Tämänkertainen mittelö vetikin ihmisiä paikalle satamäärin ja koko yleisö seurasi kilpailua innokkaana.

Kaiken kaikkiaan drag-kuningattaren valinta on vakiinnuttanut paikkansa jokavuotisena tapahtumana ja se herättää yleisempääkin kiinnostusta. Tänä vuonna useat TV-kanavat näyttivät parhaita paloja kilpailusta.


Kilpailijat


Psyko Kana

Miss Bukee

Johan - I Perintöprinsessa

Evangeline

Miss Divine

Lili Rin

Charon

Inga

Miss Rouge - Kunniamaininta

Miss Kitty

Miss Divet - Miss Drag Queen 2004

Aurora Borealis - II Perintöprinsessa

Miss Python

Miss Banana

Valkyria

Sylvester Lindarw

Anita Cocktail
  • Lisää kuvia kisoista dtm:n sivuilla osoitteessa www.dtm.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!