Viimsin kunta Virossa ei tehnyt sittenkään valitusta hävittyään naisparille oikeudessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 3

10.11.2009

Viimsin kunta ei ole sittenkään lähtenyt valittamaan tuomiosta ylempään oikeusasteeseen. Kunnanjohtaja Oravas ilmoitti heti tuomion tultua julki, että he valittavat. Niin ei kuitenkaan ole toimittu.

Nyt kunnanjohtaja syyttää homoaktivisteja huomion hakemisesta ja moittii naisparia tuen hakemisesta väärin perustein. Kunnan mielestä kahden naisen ja kolmen lapsen perhe ei täytä perheen käsitettä ja ei siksi ole oikeutettu kunnan etuuksiin.

Naisista toinen totesi julkisuudessa: "Olin päätöksestä erittäin iloinen. Olen ylpeä siitä, että asun maassa, jossa on tällainen oikeusjärjestelmä. Tunnen, että tämä on todellinen Euroopan Unioni." Nainen kertoi olleensa varma voitosta oikeudessa, vaikka toisin etukäteen veikattiin.

20.10.2009

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kunta teki päätöksen viedä kiista ylempään oikeusasteeseen. Kunnan käsitys perheestä ei toteudu näiden henkilöiden kohdalla. Naiset olivat hakeneet lapsilleen ilmaista päivähoitoa ja tukea ruokailuun ja matkoihin.

Arvioin, että tästä tullaan Virossa tekemään ennakkotapaus. Toivottavasti naisilla riittää rahaa asian viemiseen kunnolliseen päätökseen.

19.10.2009

Oikeuden päätöksellä Viimsin kunta on velvoitettu maksamaan naisparille joltakin uutisessa määrittelemättömältä ajalta 4000 kroonia (256 euroa). Sen lisäksi kunta määrättiin maksamaan oikeudenkäyntikulut yhteensä 27 500 kroonia (1 758 euroa). Kunnalla on mahdollisuus valittaa alioikeuden päätöksestä 30 päivän kuluessa seuraavaan oikeusasteeseen.

Perjantai 9.10.2009
Postimies-lehti kysyy lukijakyselyssä, tulisiko samaa sukupuolta olevien vanhempien perheille antaa samat edut kuin tavallisille perheille.

1516 ääntä annettu tähän mennessä. Jakautuma: Kyllä 42,5% ja Ei 57,5%

************

Postimies-lehti uutisoi kunnan päätöksestä, jossa kahden naisen ja kolmen lapsen perheeltä evättiin taloudellinen tuki. Kunta myöntää ilmaiset ruokailut ja joukkoliikennepalvelut kolmen ja useamman lapsen perheille. Naispari anoi tätä tukea.

Viimsin kunnan johtaja ilmoitti, että kunta voi itse päättää kenelle se tukea maksaa ja kenelle ei maksa. Kunta päätti, ettei naisparin perhe täytä perheen määritelmää ja hylkäsi tukihakemuksen.

Postimies-lehden uutinen
Postimies-lehden uutinen oikeuden ratkaisusta
Uutinen Viimsin kunnan valituksesta oikeuden päätöksestä

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • ...
  • 8.10.2009, 14.01
No huhhuh! "ei täytä perheen määritelmää" ... Ajatteleekohan kunta ollenkaan lasten etua tässä asiassa? Ei ole reilua heitä kohtaan. Eikä kyllä kyseessä olevaa naispariakaan kohtaan, mutta luulisi kunnan nyt ajattelevan ainakin niitä lapsia.
Lehden äänestys yllätti minut myönteisesti. Odotin paljon isompaa määrää kielteisiä vastauksia. Voisiko tämä olla pieni signaali siitä, että koko aihealue alkaa olla aikaisempaa tutumpi. Vierastaminen ja pelot vähenevät hiljalleen sielläkin. Näin toivon.