USA: Homoparin eläminen maksaa enemmän kuin vastaavan heteroparin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

NYT teki laskelman siitä, mitä hompari jää paitsi yhteiskunnan taikka työnantajan tukina koko elämänsä aikana. Yllättävän monessa kohdassa homopari maksaa heteroita enemmän. Työnantaja ei anna kenties samaa sukupuolta olevan parin toisellekin kumppanille sairasvakuutusta. Verojakin maksetaan heteroita enemmän, koska homoparia verotetaan yksinäisinä henkilöinä.

Hypoteettisilla perheillä oletettiin olevan kaksi lasta. Toinen vanhempi oli viisi vuotta kotona hoitamassa lapsia. Kustannukset laskettiin homotiheydeltään suurimmista osavaltioista: New York, Kalifornia ja Florida. Laskelmassa oli paljon muuttujia ja se oli kaikkineen varsin hankala laskea.

Kaikkein epäedullisimmassa laskentatavassa homoparin kulut koko elämän ajalta olivat noin puoli miljoonaa dollaria korkeammat kuin vastaavan heteroparin kohdalla. Kaikkein parhaassa tapauksessa ero oli hieman yli 40 000 dollaria.

Lehti toteaa, että lähes kaikki ylimääräiset homoparin kulut pyyhkiytyisivät pois, jos liittovaltio sallisi homoavioliitot.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!