Katolinen kirkko: homot syyllisiä pedo-skandaaleihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Ne on homoja, ei pedofiileja

Arkkipiispa Silvano Tomasi, Vatikaanin edustaja YK:ssa kertoi keskiviikkona Genevessä, että kirkon jatkuvat seksiskandaali johtuvat homoista - eivät pedofiileista. Guardian-lehti kertoo asiasta. Hän puhui efebofiliasta, joka tarkoittaa homoseksuaalista kiinnostusta puberteetti-iässä oleviin poikiin. 80-90% kaikista katolisen kirkon tapauksista kuuluu tähän ryhmään. Nämä pojat ovat 11-17 -vuotiaita.

Arkkipiispa vetoaa selvityksiin, mutta ei tarkemmin määrittele lähteitään. Tutkijat ovat esittäneet erilaisen näkemyksen. Lontoolainen professori Arnon Bentvim kertoo, että tytöt joutuvat 2-4 kertaa useammin seksuaalisen väkivallan kohteiksi kuin pojat.


Tomasi kertoi edelleen, että vain 1,5-5% katolisista hengenmiehistä on syyllistynyt hyväksikäyttöön. Maailmanlaajuisesti kirkossa miestyöntekijöitä on 550 000, mutta vain 27 500 on sekaantunut näihin juttuihin.

Vastaavanlaisia syytöksiä on ollut aikaisemminkin. Joulukuussa paavi sanoi, että homot turmelevat jumalan työn.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kanadassa piispa on joutunut viranomaisten käsiin, kun tietokoneelta löytyi lapsipornografiaa. Tullimiehet löysivät 69-vuotiaan Raymond Laheyn koneelta kuvia. Piispa on vetäytynyt tehtävästään.

Katolinen kirkko on viime vuosina joutunut maksamaan yli 2 miljardia dollaria hyväksikäytön uhreille.

(queer.de)


Italiassa selvitellään menneitä

Italiassa on kerrottu katolisten pappien hyväksikäyttötapauksista. Kuuromykkä Alessandro Vantini oli uhri. Hän asui veronalaisessa kirkon ylläpitämässä kuurojen laitoksessa. Hän joutui uhriksi monia kertoja. Hyväksikäyttäjät olivat pappeja ja munkkeja. Hyväksikäyttöjä tapahtui huoneissa, suihkussa, jopa rippituolissa.

Yksi hyväksikäyttäjistä oli lähiaikoina autuaaksi julistettava veronalainen piispa, edesmennyt Giuseppe Carraro. Nyt 60-vuotias Gianni Bisoli muistaa viisi tapausta. Hän oli silloin 9-15 -vuotias. Hän oli laitoksen asukki. Hän muistaa yhä tarkasti tien, jota hän kulki saattajan kanssa kohti piispan taloa. Asunnossa oli hämärä valaistus. Iäkäs palvelija avasi oven.

Pienen ajan jälkeen myös piispa saapui. Hän alkoi hiplata päälaelta jalkoihin saakka. Paitaa avattiin ja käsi työntyi housuihin. Pelokas lapi ei tiennyt, mitä tapahtuu. Kerran piispa yritti banaanilla aktia, toisella kertaa sormella. Säikähtänyt lapsi sai sokeripaloja palkinnoksi. Kun nämä asiat tulivat julki, autuaaksi julistamista myöhennettiin. Kirkko on tehnyt omia sisäisiä tutkimuksiaan.

Kuurojen laitoksen tarinoita ei voi pitää pelkästään salaliittona. Laitoksen 67 asukkia allekirjoitti lausunnon, jonka mukaan 1950-1980 laitoksessa monet papit ja munkit harjoittivat hyväksikäyttöä. Toistakymmentä entistä asukasta paljasti 24 pappia, munkkia ja maallikkotyöntekijää viikkolehti L'Espressolle. Alessandro Vantini nimesi AP:lle kaksi pappia ja kaksi maallikkotyöntekijää. Koston pelossa sovittiin, ettei nimiä julkaista. Vantini eli laitoksessa 6-vuotiaasta 19-vuotiaaksi. Hän kertoo kärsineensä masennuksesta 30 vuoden ajan. Aviopuolison mukaan tilannetta auttoi se, että vihdoinkin lapsuuden tapahtumista voi puhua.

Kirkon piirissä näitä tarinoita on aluksi yritetty selittää niin, että kyseessä on tekaistuja juttuja ja taustalla on omanvoitonpyynti. Sitten alkoi kuitenkin tulla tunnustuksia joiltakin maallikkotyöntekijöiltä. Kirkon oma selvitys kertoi, että vaikka väärinkäytöksiä on tapahtunut, niitä on kuitenkin vain murto-osa siitä, mitä entiset oppilaat ovat kertoneet.

Katolinen kirkko on maksanut Amerikassa vahingonkorvauksia 2,6 miljardia dollaria. Irlannissa korvaukset ovat olleet 1,1 miljardia euroa. Tähän mennessä Italiassa on korvattu vähintään joitakin satoja tuhansia euroja.

(hatter.hu)


Papin kiristäjät jäivät kiinni

Katolinen eläkeläispappi tutustui kölniläisessä saunassa kahteen nuorukaiseen, jotka toimivat rattopoikina. Molemmat olivat 21-vuotiaita. Pappi vei nuorukaiset kotiinsa ja maksoi palveluista 800 euroa. Joitakin päiviä myöhemmin nuoret miehet ottivat yhteyttä ja vaativat 1 000 euroa tai pappi joutuu julkisuuteen.

Miehet eivät tulleet ensimmäiselle kohtauspaikalle, mutta toisella kertaa tulivat ja käsiraudat napsahtivat ranteisiin. Papin asianajaja hoiti poliisit paikalle. Keskiviikkona molemmat olivat Lüdenscheiderin käräjäoikeudessa. Miehet olivat jo poliisin tuttuja, sillä he olivat toimineet vuotta aikaisemmin samoin menetelmin SM-piireissä. He luulivat, että pappi on helppo kiristyskohde.

Oikeudessa nuoret miehet pääsivät vähällä. Toinen sai kahden vuoden nuorisorangaistuksen ehdollisena ja 2400 euroa sakkoja. Toinen sai yhdeksän kuukautta ehdollisena ja 300 tuntia sosiaalipalvelua.

1 kommenttia

Katolinen kirkko tarvitsee syntipukin. Se vastustaa raivokkaasti kaikkialla maailmassa tasavertaisia yhteiskunnallisia oikeuksia homoille. Eihän viimeisestä mahdollisesta syntipukista voi päästää irti.

Monissa katolisen kirkon vahvassa vaikutuspiirissä olevissa maissa homomiehellä on vain kaksi kunniallista vaihtoehtoa: joko mennä naimisiin naisen kanssa taikka ryhtyä papiksi.

Rahantekokone, jolla on nimenä katolinen kirkko (Vatikaanilla on jopa oma pankki), toimii uskonnonvapauden suojassa sisäänpäin kääntyneenä ja pohjimmiltaan varsin suljettuna yhteisönä. Maalliset lait pidetään tuon yhteisön ulkopuolella silloin kun se uskonnonvapauden tai rippisalaisuuden puitteissa on mahdollista. Kuten olemme nähneet, varsin ikäviä asioita mahdollistuu. Esimerkkinä vaikkapa paljastuneiden pedofiilipappien siirtely uusiin seurakuntiin sen sijaan, että kirkko olisi estänyt heidän toimintansa jatkossa.

Selibaatti on mielestäni täysin perverssi ja epäinhimillinen konsepti. Se olisi ensimmäinen seikka, joka tulisi poistaa. Toki kirkko jäisi sen jälkeen ilman kuolleiden pappien omaisuutta, joka ei sovi mitenkään kirkon taloudelliseen suunnitelmaan.

Turha niputtaa homoja ja pedofiileja samaan nippuun. Ongelmat ovat kirkossa ja yhteiskunnassa paljon syvemmällä.