Senegalissa joukkopidätys

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Senegalissa on ollut homojen joukkopidätys. Se on johtanut kansainvälisiin protesteihin. Poliisi otti Dakarissa kiinni 20 miestä, jotka bulevardilehti "Icones" outtasi. Poliisi ei kerro mitään operaatiosta. Ainoastaan sanotaan, että homous-epäilyjen takia on ihmisiä pidätetty.

Icones julkaisi sunnuntaina kuvia homo(hää?)juhlista. Runsaan kymmenen ihmisen kasvot näkyivät kuvissa. Juhlat pidettiin jo 18 kuukautta sitten. Lehti maksoi kuvista 2000 euroa. Aktivisti Jean R. Kertoi , että nyt pelätään oman hengen vuoksi. Osa ihmisistä on painunut maan alle, osa on paennut ulkomaille.

Dakarissa pitäisi olla vuoden lopulla kansainvälinen HIV-kokous, mutta sen pitäminen on nyt kyseenalaista, kun maassa tapahtuu tällaisia ihmisoikeusloukkauksia, sanoo yleisafrikkalaisen ILGAn johtaja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Senegalissa on 12 miljoonaa asukasta. Näistä 95% on sunneja. Homoseksuaalisuudesta tulee 5 vuoden vankeus.

(Queer)

4 kommenttia

Pidätetyt vapautettu


Pidätetyt miehet on vapautettu Senegalissa, kertoo Radio France International. Kyseessä on seitsemän miestä, jotka otettiin viikonvaihteessa kiinni. Uusimpien tietojen mukaan pidätykset määräsi Senegalin rikospoliisin johtaja Asane Ndoye. Afrikkalainen homo-oikeuksien komitea on ilmaissut huolensa Senegalin lisääntyvästä homofobiasta ja viharikoksista. Maan väestöstä 95% on muslimeja. Muslimijärjestöt ovat määritelleet homot uskonnon ja moraalin vihollisiksi.

http://www.ggg.at/index.php?id=62&tx_ttnews%5Btt_news%5D=502&tx_ttnews%5BbackPid%5D=56&cHash=1a03a7745a