Saksan hallitus: homoutta ei voi eikä pidä hoitaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Saksan hallitus on ottanut Pron eli kristillisen medialehden mukaan kantaa siihen, voiko homoseksuaalisuutta parantaa. Kolme viikkoa sitten Saksan vihreät tekivät hallitukselle kysymyksen homovastaisista seminaareista ja pseudotieteellisistä parannusmenetelmistä. Liittovaltion hallitus on vastannut kysymykseen kolmen viikon miettimisen jälkeen.

Syynä tähän kyselyyn oli Bremenissä huhtikuussa 2008 järjestettävä Christival-nuorisotapahtuma, jonka ohjelmaan alunperin piti kuulua myös seminaari homojen parantamisesta. Perheministeri Ursula von der Leyen (CDU) on koko tapahtuman suojelija. Homoparannusseminaari on poistettu ohjelmasta syntyneen kohun vuoksi.

Eilen julkaistiin hallituksen vastaus. Perheministeriö ilmoittaa ottavansa etäisyyttä evankelikaalien näkemyksiin. Christival-tapahtuman johtaja Roland Werner on perustellut homoparannusseminaareja niin ,että homoseksuaalisuus on merkki syvästä identiteettikriisistä. Perheministeri torjuu tällaiset väitteet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hallitukselle osoitetussa kysymyksessä tiedusteltiin hallituksen kantaa homojen parannusohjelmiin yleisesti. Hallitus ilmoittaa mielipiteenään, että homoseksuaalisuutta ei tarvitse eikä sitä voi hoitaa.

=====
Kun löydän vastauksen kokonaisuudessaan, siteeraan sitä ehkä lisää.

6 kommenttia

Parlamentissa hallitus vastasi tähän vihreiden "suulliseen kysymykseen" tänään iltapäivällä. Asiakirjat eli hallituksen vastaus kokonaisuudessaan tulee varmaan vielä illan kuluessa..
Saksassa puhuttaa vielä hallituksen kannanotto homojenparannusohjelmia vastaan. Homojärjestö LSVD vaatii, että valtion on vedettävä kaikki tuet pois tällaisilta parannusseminaareilta. Bremenin Christival-tapahtuma saa 250 000 euroa tukea, ja ohjelmaan sisältyi myös parannusseminaari.

LSVD pitää hyvänä , että maan hallitus otti selkeästi kielteisen kannan pseudotieteellisiin homojen parannusohjelmiin. Hallitus korostaa vastauksessaan, että sellaiset uudelleensuuntautumisseminaarit sisältävät vaarallisia elementtejä ja viimeisimpien tutkimusten mukaan suurimmalle osalle terapiaan osallistuneista on syntynyt kielteisiä ja haitallisia vaikutuksia (ahdistusta, sosiaalista eristäytymistä, depressioita, jopa itsemurhia). "Parantumista " ei tapahtunut ja tuli vain pettymyksiä.

LSVDn mukaan on oikein ja tärkeää, että maan hallitus seuraa näiden homojen parannusryhmien toimintaa. Näiden terveyttä vaarantavien pseudoterapeuttien toiminnan kritisointi ei ole sensuuria eikä muodosta mitään uhkaa kristilliselle uskolle. Erityisesti kristilliset nuoret, jotka tulevat syvästi kristillisestä ympäristöstä ja ovat coming-out-vaiheessa, ovat vaarassa näiden terapiatarjousten takia.

Bremenin Christival-tapahtumasta huhti-toukokuun vaiheessa homojen parannuseminaari poistettiin ohjelmasta, mutta tapahtuman johtaja ei näe niissä seminaareissa mitään ongelmaa. Sen takia on tärkeää, että valtio ei tue tällaisia tapahtumia, joiden suojissa toimii antihomoseksuaalinen ideologia ja epätieteellinen terapiatoiminta.

Maan hallitus ei tue äärioikeistolaista tai äärivasemmistolaista toimintaa. Hallituksen tulisi myös tarkastella, onko järkeä tukea uskonnollis-maailmankatsomuksellista ääriliikettä, erityisesti kun se aiheuttaa vaaraa nuorille ihmisille.

(LSVD, lyhennelmä)