Homoille ja lesboille täysi liikkumisvapaus

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Saksan Lyypekissä oli tänään CSD-paraati ja siihen osallistui 2000 ihmistä. Vihreiden paikallistason kansanedustaja Angelika Birk vaatii homoille ja lesboille lisää hyväksyntää ja liikkumisvapautta kaikkialla maassa.

Birk julkaisi lehdistötiedotteen. Siinä hän moittii Itä-Euroopan maita homojen ja lesbojen surkeasta kohtelusta. Lännestä suuri määrä homoja ja lesboja on matkustanut näihin maihin tukemaan heidän pride-paraatejaan. Sikäläisiä homoja ja lesboja tulisi useammin kutsua länteen kertomaan heidän tilanteestaan.

Mutta Saksakaan ei ole mikään autuaiden saari. Kaiken aikaa lisääntyy pelko köyhyydestä ja sosiaalisen aseman laskemisesta, ja se myrkyttää yhteiskunnallisen ilmaston. Edelleeenkin sateenkaarikansaan kuuluminen vaatii paljon henkilökohtaista rohkeutta. ”Homosika” on saksankielessä haukkumatermi, jota kuullaan jo lastentarhoissa. Vastustajina ovat äärioikeistoryhmät ja toisaalta yhä enemmän maahanmuutajaryhmät, jotka vihaavat homoja ja lesboja.

Tämä maahanmuuttajakeskustelu korostui, kun Hampurissa jouduttiin miettimään, mitä reittiä Hampurin CSD kulkee rautatieaseman tienoilla, ettei loukattaisi maahanmuuttajien tunteita.Homoille ja lesboille on edelleen monia no-go –alueita (pääsy kielletty –alueita). Homoille ja lesboille on vaadittava täysi liikkumisvapaus maassa.
http://www.hl-live.de/aktuell/textstart.php?id=35470

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Saksassa on selvitelty viime viikonvaihteen tapahtumia pienessä Mügelnin kaupungissa entisen DDRn alueella, jossa on 5 000 asukasta. Viikonloppuna oli raatihuoneentorilla kaupunkijuhla. Poliisi oli hieman varuillaan, koska oli kuultu vihjeitä, että etnistä juhlaa tullaan häiritsemään. Juhlateltassa tuli pientä tuuppmista ja siitä syttyi mellakka. 8 aasialaista joutui pakenemaan läheiseen pizzeriaan perässään 50 saksalaista nuorta miestä ja iso määrä huvittelunhaluisia katsojia. Joukkio meni läpi ovesta, mukiloi aasialaiset ja murskasi pizzerian auton muodottamaksi. Katsojilla oli hauskaa. Poliiseja tarvittiin 70, ennen kuin kyynelkaasulla joukkolynkkaus saatiin loppumaan.

Nyt ihmetellään, keitä nuo hyökkääjät olivat. Oman kaupungin väen kaikki olsiivat tunteneet. Olivatko he uusnatseja jostain muualta. Ainakin joitakin isänmaallisia huutoja heiteltiin ilmaan. Nyt selvitellään, ketkä osallistuivat mellakointiin, ketkä vain halusivat katsella. Protesteja hyökkääjiä vastaan ei väkijoukosta tullut.

Asiasta tiedottaminen oli vähäistä, kun pikkukaupungissa luultiin, ettei asia ketään kiinnosta. Mutta nyt siitä on tullut etusivun aihe. Polisii on perustanut erityisen tutkimuskomission.
----------

Tällaiset tapaukset huomataan kaikissa vähemmistöissä. Saksan juutalaisneuvosto varoittaa, että tilanne saattaa pahentua. Hallitus ei ole tehnyt mitään ääriliikkeiden hillitsemiseksi. Juutalaisneuvosto kiteyttää: ”Eilen värilliset, tänään ulkomaalaiset, huonmenna ehkä homot ja lesbot sekä juutalaiset”. Jo viime vuonna, jalkapallokisojen aikaan , varoitettiin ”vääränvärisiä” liikkumasta no-go –alueilla erityisesti itäisessä Saksassa. Viime aikona homot ovat saaneet tuntea, että heidänkin kartoissaan pitäisi olla merkittynä joitakin no-go alueita. Mm. Hampurissa kannattaa kiertää homokorttelien vieressä olevia moskeijoita ainakin, jos on poikaystävän kanssa iltakävelyllä.

----------

Kokonaiskuvaa on vaikea nähdä. Jossain ääriuskonnolliset parjaavat homoja, uusnatsit värillisiä, islaminuskoiset seksuaalivähemmistöjä, kantaväestö mustalaisia ja koulukaverit homo-oppilaita.

Toivottavasti homo- la lesbovähemmistö ei vihaa ketään.

(Lähteenä Spiegelin jutut mellakasta)