Pormestareiden kannanotto

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Tähän mennessä neljäntoista eurooppalaisen suurkaupungin pormestarit ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jonka mukaan homoille ja lesboille kuuluu kokoontumis- ja mielipiteen ilmaisun vapaus. Mukana ovat pormestarit mm. Pariisista, Lontoosta, Wienistä, Amsterdamista, Tukholmasta, Kööpenhaminasta, Budapestista ja Nikosiasta.

Yhteisessä vetoomuksessa sanotaan, että joissakin maissa homot ja lesbot ovat joutuneet väkivaltaisuuksien ja nöyryyttämsien kohteiksi. Nimeltä mainitaan Puola, Latvia, Venäjä, Viro, Romania, Serbia ja Moldova.

(nepszava.hu)

Uutisessa ei mainita Helsingin pormestaria.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Kaupunginjohtajan kanslia ei tiedä asiasta, koska meillä on juuri nyt kaikkein vilkkain lomakausi ja lähes kaikki ovat lomilla, myös kapunginjohtaja.

Selvittelin hieman julistuksen taustaa. Sen on käynnistänyt ILGA-Europe homofobian vastaisena päivnä 17.5.2007. Julistus löytyy tästä osoiteesta:
http://www.ilga-europe.org/europe/media/on_international_day_against_homophobia_ilga_europe_gets_first_european_city_mayors_signatures_for_its_pride_campaign

Suomeen julistus on lähetetty seuraaville (suluissa: kenelle vetoomus on mennyt):
Espoo: Ms Marketta Kokkonen (Ms Helena Elkala, Head of the Administration Dept), Helsinki: Mr Jussi Pajunen (Ms Maija-Liisa Linkola, Deputy Head of EU office), Oulu: Mr Matti Pennanen (Ms Anne Rannali, Co-ordinator of International Affairs), Tampere: Mr Jarmo Rantanen (Mr Vesa Kaasalainen, Senior Delegate), Turku: Mr Mikko Pukkinen (Mr Lasse Hallamurto, Special Advisor), Vantaa: Mr Juhani Paajanen (Mr Lauri Lapila)