USA:Obamalla mainoksia homolehdissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Barack Obamalla on koko sivun mainoksia neljässä Texasin ja Ohion homolehdessä. Mainosten hinnat vaihtelevat 850 dollarista 2000 dollariin. Obama muistuttaa mainoksissa Stonewall-mellakoista vuonna 1969. Niistä alkoi läntisten maiden nykyisenkaltainen homoliike. Mutta mainosten mukaan paljon on vielä tehtävä, jotta homojen oikeudet toteutuisivat. Homojen, lesbojen, bi- ja transihmisten oikeudet ovat keskeistä siinä, mitä tarkoittaa olla amerikkalainen. Kaikkia kansalaisia on kohdeltava arvokkuudella ja kunnioituksella.

Kyselyjen mukaan suurin osa homoista ja lesboista on kannattanut Hillary Clintonia. Aikaisemmin Obamaa syytettiin yhteyksistä kristillisiin fundamentalisteihin. Juuri nyt Obama johtaa 1 365 valitsijaäänellä, kun Hillarylla on vain 1 268 valitsijaääntä. Ensi tiistaina esivaalit pidetään neljässä osavaltiossa, mm. Ohiossa ja Texasissa.

(Queer)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Obama tarkentaa näkemyksiään

Obama vihdoinkin ottaa selkeästi kantaa homoavioliittoihin tai siviililiittoihin. Obama sanoo olevansa uskova kristitty, ja sen vuoksi hänellä on pieni ongelma homoavioliiton suhteen. Mutta homoja ja lesboja ei saa syrjiä. Hän pitää tärkeämpänä Jeesuksen vuorisaarnaa kuin Paavalin homovihamielisiä kirjoituksia roomalaiskirjeissä.

Obama haluaisi laajan tunnustuksen homojen siviililiitoille. Hän sanoi Ohiossa: "En usko homojen avioliittoon, mutta mielestäni homoja ja lesboja on kohdeltava arvolla ja kunnioituksella ja valtio ei saisi heitä syrjiä. Uskon siviililiittoihin, jotka tarjoavat homoparin toiselle osapuolelle oikeuden käydä sairaalassa toista tapaamassa ja antaa perintösuojan. Se ei ole nimeltään avioliitto, mutta valtio tunnustaa sen liiton, joten se on täysin laillinen".

=====

Naapurini miettii: "Jos ostaisin käytettyä autoa, ostaisinko Obamalta?"