Gay and lesbian travel

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Homo- ja lesbomatkailu käy kuumana. HLBTI-väestölle suunnatut turismitarjoukset lisääntyvät selvästi ja tulevat myös viimeistellymmiksi. Maailmalla on jo tarjolla nakuristeilyjä pelkästään homoille. Saksankielisellä alueella tärkeimmät matkanjärjestäjät hlbti-väestölle ovat TUI ja Neckermann. Suomessa TUIhin kuuluu Finnmatkat, mutta viime vuonna Finnmatkoista kerrottiin, että Suomessa markkinat ovat niin pienet, ettei hlbti-kohderyhmälle suunnitella mitään erikseen.

"Freedom of the Seas" -laivan henkilökunnalle ensimmäinen homoristeily 2 vuotta sitten oli jotain uutta. 4000 homoa hyöri maailman suurimmalla risteilyaluksella muutaman päivän. Nyt homoristeilyt ovat jo arkea, ja nyt voi tilata jo nakuristeilyjä. Myös naisille on tarjolla jotain omaa. Joka kesä lesbot ryntäävät kreikkalaiselle Lesboksen saarelle. Muutaman viikon ajan siellä on 6000 lesboa ja 4000 alkuasukasta.

Homot ja lesbot ovat mielellään keskenään, sanoo matkoja järjestävä. Mutta risteilyjen ja Lesboksen lisäksi on tullut paljon muutakin. EGLTAsta (European Gay and Lesbian Travel Alliance) kerrotaan, että tämänvuotisilla Berliinin matkamessuilla on runsaasti tarjontaa homoille ja lesboille. Noin 15-20% matkailutarjonnasta on jo gay-väelle. Se on paljon, kun väestöstä vain n. 7% on homoja tai lesboja. On enemmän rahaa käytössä, ja se näkyy myös kohdemaassa kaksi kertaa suurempana kulutuksena. Kun ei ole lapsia, on suuremmat mahdollisuudet joustoon matka-aikojen ja paikkojen suhteen. Mutta lähivuosina todennäköisesti lisääntyvät sateenkaariperheet, joissa siis on myös lapsia mukana.

Neckermann ja TUI ovat sen takia tärkeitä homomatkojen järjestäjiä, että heillä on kohteina suosituimmat lomapaikat, esim. Kanaria. Siellä on homoille hyvä gay-infrastruktuuri. On baareja ja rantoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Manner-Euroopassa jotkut hotellit ovat huomanneet homot potentiaalisina asiakkaina. On esim. aamiainen, joka jatkuu pitkää iltapäivälle. Tai siivooja ei ole oven takana heti klo 10. Tällainen on esim. Winter Hotel Company, jonka asiakkaista suuri osa on homoja kesän pride-juhlien aikaan. Se, että joku istuu seurustelutiloissa kilisevissä nahka-asuissaan, ei häiritse ketään. Ennen oli niin, että vastaanotossa henkilökunta katsoi kieroon, jos miespari halusi yhteisvuoteen.

Berliinin turismiviraston tiedottaja kuvaa homomatkailijoita näin: He ovat hyvin kiinnostuneita live-stylestä, skenestä ja designista. Ja juuri kaikessa tässä Berliini yrittää olla Euroopan johtava kaupunki. Paljon homo/lesboturisteja tulee Aasiasta. Siellä talous on ylämäessä, ihmiset matkustelevat ja siinä ohessa kulkee tieto eurooppalaisesta homo/lesboliikkeestä ja -alakulttuurista.

(DieWelt)

3 kommenttia

Matkailunäkymistä


Tällä hetkellä homoille tarkoitettu matkailutarjonta on maailmalla selvästi kasvussa. Tulee yhä lisää homohotelleja ja homoystävällisä hotelleja (samalla tavalla kuin on lapsiystävällisiä tai vanhuksille sopivia hotelleja). Useimmiten tällaisten hotellien omistajat ovat itse homoja.

Homomatkailu on lisääntynyt, kun eri puolilla Eurooppaa järjestetään suuria gay-tapahtumia, mm. Pridet, Eurogames, jne. Tänä kesänä Tukholma on tuonut itseään erityisen vahvasti esiin Euroopassa Euro-Priden tapahtumapaikkana. Suuria gay-risteilyjä on Amerikassa järjestetty jo pitkään, mutta nyt ne ovat tulleet myös Eurooppaan.

Naisille on aika vähän matkailutarjontaa. Jonkin verran on naisille tarkoitettuja hotelleja. Mutta viime aikoina naiset on huomattu kohderyhmänä, ja on luultavaa, että lähivuosina alkaa tulla esim. risteilyjä, jotka on tarkoitettu naisille.

Maailman n. 190 maasta vajaa 100 suhtautuu kielteisesti homoihin. Asiakkaat ovat nykyään tässä suhteessa valveutuneita eivätkä mielellään matkusta sellaisiin maihin.

(Pride-radio tänään)
vaeltaja2006 kirjoitti: "On esim. aamiainen, joka jatkuu pitkää iltapäivälle. Tai siivooja ei ole oven takana heti klo 10."

Öh? Onko yöbailaaminen ja aamu-unisuus jotenkin erityinen homo-ominaisuus??