Kanadassa homojen verenluovutuskielto pysyy

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Huolimatta Montrealin kahden johtavan HIV/AIDS-asiantuntijan väitteistä, kaksi verenluovutuksesta huolehtivaa organisaatiota Kanadassa ilmoitti säilyttävänsä homomiehille elinikäisen luovutuskiellon.

Asiantuntijat olivat kehottaneet ottamaan mallia Australiasta, jossa homomiehien sallitaan luovuttavan verta sen jälkeen kun he ovat pidättäytyneet homoseksistä 12 kk ajan. He viittaavat tilastolliseen tutkimukseen, jonka mukaan kiellon peruuttaminen aiheuttaisi yhden tartuntaa sisältävän verierän menevän läpi 18 vuodessa. Kanadassa saataisiin 136 000 uutta verenluovutusta vuodessa homomiehiltä.

Asiantuntija totesi veritestien kehittyneen merkittävästi, mutta Kanadan veripalvelut soveltavat periaatteita jostakin vuodelta 1983.

http://www.advocate.com/news_detail_ektid52550.asp

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Englannissa veripalvelut jatkavat homojen syrjintää. Näin väittää PinkNews.co.uk, joka kysyi Englannin veripalvelulta miksi se jatkaa edelleen niiden miesten diskriminointia, jotka koskaan ovat olleet seksisuhteessa toiseen mieheen. Tällä hetkellä jokainen mies, joka on koskaan harrastanut oraali- taikka anaaliseksiä kondominkin kanssa ei saa luovuttaa verta. Heitä pidetään riskinä veren puhtaudelle.

Kampanjaryhmä http://www.bloodban.co.uk/ toteaa nykyiset ohjeet vanhentuneiksi ja syrjiviksi. He vaativat ohjeiden tarkistamista.

Englannissa National Aids Trust (NAT) ilmoittaa, että [syntyperältään (?)] afrikkalaiset (black Africans) ovat saman tasoinen riskiryhmä kuin homomiehet. Tästäkään huolimatta afrikkalaisille ei ole annettu elinikäistä luovutuskieltoa.

Heteroiden keskuudessa sukupuolitaudit ovat selvästi lisääntyneet. Siitäkään huolimatta heidän suhteensa sääntöjä ei ole muutettu.

Veripalvelun tiedottaja totesi, että homomiesten verenluovutuskielto on perusteltu, ja että se on ollut "erittäin onnistunut".

http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-7064.html