Kanadassa homojen verenluovutuskielto pysyy (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 8.3.2008 8:29
Englannissa veripalvelut jatkavat homojen syrjintää. Näin väittää PinkNews.co.uk, joka kysyi Englannin veripalvelulta miksi se jatkaa edelleen niiden miesten diskriminointia, jotka koskaan ovat olleet seksisuhteessa toiseen mieheen. Tällä hetkellä jokainen mies, joka on koskaan harrastanut oraali- taikka anaaliseksiä kondominkin kanssa ei saa luovuttaa verta. Heitä pidetään riskinä veren puhtaudelle.

Kampanjaryhmä http://www.bloodban.co.uk/ toteaa nykyiset ohjeet vanhentuneiksi ja syrjiviksi. He vaativat ohjeiden tarkistamista.

Englannissa National Aids Trust (NAT) ilmoittaa, että [syntyperältään (?)] afrikkalaiset (black Africans) ovat saman tasoinen riskiryhmä kuin homomiehet. Tästäkään huolimatta afrikkalaisille ei ole annettu elinikäistä luovutuskieltoa.

Heteroiden keskuudessa sukupuolitaudit ovat selvästi lisääntyneet. Siitäkään huolimatta heidän suhteensa sääntöjä ei ole muutettu.

Veripalvelun tiedottaja totesi, että homomiesten verenluovutuskielto on perusteltu, ja että se on ollut "erittäin onnistunut".

http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-7064.html