Geer Wildersin Fitna-elokuva ja homot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Geschwitz
  • 27

Geert Wildersin islam-elokuva Fitna leviää netissä, vaikka itse fitnathemovie -sivusto on suljettu. Wilders on lainannut sopivia, varsin aggresiivisia pätkiä koraanista ja havainnollistaa ne kuvilla palavista WTC-torneista, Madridin terrori-iskusta ja Theo van Goghista. Reilun vartin mittaisen filkan loppupäässä vedotaan myös homoihin: muutama kidutuskuva homoista alleviivaa, mitä islamisaatio homoille tulee merkitsemään.

Saa nähdä mihin tämä johtaa. Periaatteessa ole mahdollisimman laajan sanan- ja ilmaisuvapauden kannalla, mutta sen käyttäjillä olisi hyvä harkintakykyä sen suhteen, mitä sanoo, milloin ja miten.

Englanniksi tekstitetty Fitna on sivulla www.liveleak.com

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

27 kommenttia

Tänä aamuna Spiegel-lehti kirjoittaa samasta asiasta:

Hollannissa herätti eilen huolta oikeistopopulisti Geert Wildersin filmi koraanista: Fitna (kotietsintä). Filmistä on hollannin- ja englanninkieliset versiot. Arabimaista tuli murhauhkauksia, mutta niistä huolimatta filmi päätyi nettiin ja filmissä vaaditaan: "Pysäyttäkää islamisointi". Filmissä on radikaali-islamilaisten hyökkäyskuvia ja kuvia ohjaaja Theo van Goghista. Ääniraidalla kuulluu myös WTC-iskun uhrien viimeisiä ääniä. Siinä on myös radikaaleja muslimisaarnaajia, jotka vaativat juutalaisia mestattaviksi. Yksi tyttö kuvaa juutalaisia sioiksi ja apinoiksi. Samoin mukana on kuvia Irakista, mm. teloituksista. Yksi tanskalainen Muhammed-karikatyyri on mukana. Filmin loppuajatuksena on: Hallitus vaatii kunnioittamaan Islamin pyhiä asioita, mutta islam ei kunnioita sinua. Vuonna 1945 kaatui natsismi, 1989 kommunismi, nyt on islamin vuoro. Filmi loppuu huutoon: Pysäyttäkää islamisointi, puolustakaa vapauttamme.

Filmistä on tullut tietoa jo marraskuusta asti. Arabimaista on saatu uhkauksia, jos filmi julkaistaan. Ohjaaja Geert Wildersin oikeistopopulistinen protestipuolue PVV on vaatinut, että muslimien maahantulolle on saatava loppu. Puolueen kannatus on kaksinkertaistunut. Wilders on poliisin erityissuojeluksessa

Wildersin filmi sai poliitikot Hollannissa hankalaan tilanteeseen. Wilders niputtaa kaikki muslimit melkein terroristeiksi. Kuitenkin mielipiteen vapaus on tärkeä länsimainen arvo.

Näin siis Spiegel tuoreeltaan.

=====

Yhdellä nettisivulla arvostellaan sitä, että jos sanoo totuuden siitä. että muslimit kiihottavat homoja vastaan, leimataan heti oikeistopopulistiksi. Keski-Euroopassa homojen ja muslimien suhteet ovat vaikeat.
"Arabimaista tuli murhauhkauksia"

XD"Keski-Euroopassa homojen ja muslimien suhteet ovat vaikeat."

= Muslimit vainoavat homoja.