Kiinan homourheilijat: Ei boikottia!

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Homourheiluklubit Pekingissä ja Shanghaissa kutsuvat maailman vastaavia seuroja Pekingiin. Kiina avautuu. Sen vaikutelman saavat gayturistit, jotka matkustavat Kiinaan. Pekingissä on syntynyt kymmeniä homoklubeja ja gayverkostoja ja erilaisia ryhmiä syntyy yliopistoihin.

Kiinan hallituksen toimet Tiibetissä ovat rikkomassa tätä positiivista kuvaa. Sen takia Kiinan homourheiluklubit vetoavat massiivisesti boikottia vastaan. Jue Yan, Beijing Shenlan Football-klubin kapteeni kehottaa kaikkia maailman homojalkapalloryhmiä tulemaan Pekingiin. Pekingin seura on perustettu 20.9.2003. Se kuuluu IGLFAan (International Gay & Lesbian Football Association). Se saapuu Lontooseen 24.-30. elokuuta 2008 maailmanmestaruuskisoihin.

Kiinalaiset kertovat, että he haluavat käyttää tilaisuutta hyväkseen, ja luoda kansainvälisiä kontakteja olympialaisten aikaan. Kiinassa on paljon gay-toimintaa. Esim. Shanghaissa, jossa vuonna 2010 on Expo, maailmannnäyttely, on vahva gaykulttuuri. Juuri vietetitin Sunhomo-järjestön 5-vuotispäiviä. Kun homoseksuaalisuuden rangaistavuus poistui eikä enää leimattu mielisairaaksi, alkoi toiminta. Sunhomo on yhdistys, jossa on urheilu- ja kulttuuriryhmiä. Siellä on sulkapalloa, uintia, lentopalloa, pöytätennistä, jalkapalloa, tennistä, joogaa, kung-futa, maratonia, bodausta ja fitnesiä. Lisäksi on valokuvaus- , ruuanlaitto- ja oopperaryhmiä. Erityisesti kiinalainen ooppera vetää homomiehiä. On myös transvestiittiesityksiä. Karaoke on ihan oma harrastusmuoto. Jokaisessa gayklubissa alkaa olla karaokea.
(Queer.de)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

5 kommenttia

Kiperä kysymys


Edellinen uutinen kertoo, miten hienosti kiinalaiset homot ovat päässeet verkostoitumaan, perustamaan baareja ja klubeja ja luomaan omaa homo/lesbokulttuuria. Riittääkö se meille? Onko elävä homokulttuuri todiste siitä, että muutkin asiat ovat kunnossa?

Samaan aikaan Kiina pitää hallussaan miehitettyä Tiibetin aluetta. Kansalaistoimintaa rajoitetaan ja alueelle siirtyy yhä enemmän kiinalaissyntyistä väkeä niin, että tiibetiläiset pitävät jo omaa kulttuuriaan uhattuna. Tulee mieleen asuttamispolitiikka esim. Israelissa ja Neuvostoliitossa. Mielenosoitukset johtivat yli sadan tiibetiläisen mielenosoittajan kuolemaan (pakolaishallituksen tietojen mukaan). Viime heinäkuussa Deutsche Welle haastatteli Dalai Lamaa, ja tämä sanoi selkästi: Homous ei käy.

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=5130

Kenen puolelle asettuisin?
"Kenen puolelle asettuisin?"

Homojen puolelle?

Jos homot olisivat boikotoineet kaikkia niitä olympialaisia, joiden järjestäjämaassa ei ole homoja syrjivää lainsäädäntöä, niin olisiko tähän mennessä vielä yksissäkään olympialaisissa ollut homoedustajia?