Euroopan neuvosto tukee Moskovan Prideä?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Uskontojen välinen neuvosto Moskovassa on vaatinut Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaaria Thomas Hammarbergiä vetämään pois tukensa Moskovan gay-paraatilta. Uskontojen väliseen neuvostoon kuuluu kristittyjä, islamilaisia, juutalaisia ja buddhalaisia kirkonmiehiä. Euroopan neuvostolla on ollut suunnitelmia tukea toukokuun paraatia, sanoi ortodoksi metropoliitta Kyrill keskiviikkona.

Hammarbergille on mennyt moitekirje, jossa uhataan, että railo Venäjän ja Euroopan neuvoston välillä syvenee, jos tukea tulee homoille. Perinteinen venäläinen näkemys on, että on kunnioitettava perhettä, joka on miehen ja naisen liitto. Homous on synti. Metropoliitta Kyrillin mukaan Venäjällä on oikeus rajoittaa ihmisoikeuksia säädyllisyyssyistä.
(Novosti)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Yhtenäinen Venäjä -puolueen puheenjohtaja ja maan kolmas mies Sergej Mironov esitteli tammikuun 16. päivänä sanomalehtihaastatelussa näkemyksiään homoista. Hän tuomitsi tv-kanavien vapaat ajatukset homoseksuaalisuudesta ja prostituutiosta. Hän vaati sensuuritoimenpiteitä. On luotava julksien sanan neuvostoja, jotkka tuntevat yleisen mielipiteen ja toimivat moraalittomuutta vastaan.

Mironov toisti ajatuksen siitä, että homous heikentää väestökehitystä ja tuhoaa kansan moraalia. Jo aikaisemmin saman puolueen riveistä on vaadittu rangaistusta homopropagandan levittäjille. Samoin, puolue vastustaa homoliittoja ja tukee ortodoksisen kirkon homofobista linjaa.

(GayRussia)