Gay and gray: Kunniaton vanhuus

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Amerikassa kymmenet järjestöt ja ryhmät ovat yrittäneet saada aikaan homo- ja lesbovanhusten vanhainkoteja, mutta vain kolme paikkaa on syntynyt, sanoo Gerard Koskovich, joka hoitelee asiaa Lesbian and Gay Aging Issues Networkissä.

Henry Moshberger, 65, kertoo, miksi hlbti-vanhukset tarvitsevat omia vanhainkoteja; "Nuoremmat ihmiset ihmettelevät, miksi sellaisia tarvitaan. He eivät huomaa ongelmaa. Heidän omassa ikäryhmässään ei enää esiinny syrjintää. Minun ikäryhmässäni syrjintää on."

Donald Bramley, 70, ja Howard Turner, 67, ovat siirtymässä vanhustentaloon. "Se joka ei ole gay, ei voi ymmärtää homojen tarpeita. Haluamme jutella ihmisten kanssa ja tuntea olomme vapautuneiksi eikä ole mukavaa koko ajan miettiä, mitä sanoo. Täällä homojen vanhustentalossa on paljon yksinkertaisempaa. Täällä kunnioitetaan jokaisen omaa elettyä elämää".

(The San Francisco Chronicle)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

vaeltaja2006 kirjoitti: "Nuoremmat ihmiset ihmettelevät, miksi sellaisia tarvitaan. He eivät huomaa ongelmaa. Heidän omassa ikäryhmässään ei enää esiinny syrjintää. Minun ikäryhmässäni syrjintää on."

Eivät vanhatkaan ymmärrä näköjään nuoria, kun eivät tiedä että nuoremmatkin kokevat syrjintää (mutteivat puhu siitä).
Vanhainkoteihin vain ei ole ollut halukkaita tulijoita. Ehkä pelkäävät leimautumista?
Kanadaan ehdotettu gay-vanhainkotia

Vancouverin lähelle ollaan suunnittelemassa ensimmäistä vanhainkotia homoille ja lesboille. 30 halukasta on jo tallentanut 1000 dollarin takuusumman. Plump living propeties -firma on toteuttanut vastaavan projektin New Mexicossa ja uusia suunnitellaan San Fransiscoon ja Palm Springsiin. Vancouveriin tulisi 150 paikkaa, ja rakennustyöt voitaneen aloittaa 2010.

http://www.cbc.ca/canada/british-columbia/story/2008/04/15/bc-gl-seniors-home.html?ref=rss