Amerikan vaalit: Kumpi on parempi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 10

Nyt Amerikan vaalien asetelma alkaa selkiytyä. Suurella todennäköisyydellä vastakkain ovat republikaanien McCain ja demokraattien Obama. Clinton on armottomasti jäänyt esivaaleissa syrjään. Useimmat homot ja lesbot tukivat Clintonia. Hän on 60-vuotias vahva nainen, joka muistetaan siitä, millä tavalla hän seisoi miehensä rinnalla tämän skandaaleissa. Hillary Clinton on avoimesti homojen ja lesbojen puolella. Obaman tukijoina on ollut uskonnollista väkeä, joista yksi mm. on vakuutellut, että homoja voi hoitaa terveiksi.

Kumpikaan, Obama tai Hillary eivät halua avioliiton avaamista homoille ja lesboille. He puhuvat vain rekisteröidyistä parisuhteista. Molemmat haluavat laajan syrjintäsuojan. Ja homojen on voitava olla avoimesti homoina armeijassa.

Hillary ei nyt kuitenkaan häviä kuvioista. Obama tarvitsee hänen tukeaan, jotta Hillaryn kannattajat siirtyisivät Obaman kannalle. Monisssa piireissä värillistä miestä epäillään. Jos Clinton pääsisi varapresidenttiehdokkaaksi, monet Clintonin äänet menisivät Obamalle.


Monille homoille McCain on pienempi paha kuin uskonnollisesti värittynyt Obama. Kuitenkin McCain on tehnyt hyvin vähän avauksia homoliittojen suuntaan. Tosin hän vastusti Bushin suunnitelmia kieltää homoliitot perustuslaissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suuri homojärjestö (Human Right Campaign) varoittelee McCainista. He ovat huomanneet, miten Bush seurustelee sujuvasti ultrakristittyjen, fundalmentalististen ryhmien kanssa. Jos McCainista tulee presidentti, sama vuoropuhelu fundamentalistien kanssa jatkuisi seuraavat neljä vuotta. Kun vuonna 2000 Bush valittiin, monet homot ja lesbot tukivat häntä, koska hän vaikutti niin "myötätuntoiselta konservatiivilta". Homojärjestö pitää Bushia ja McCainia hyvin samanlaisina. McCain vastustaa homoliittoja, hän vastustaa syrjintäsuojaa työpaikoilla, hän vastustaa sitä, että viharikosten määrittelyssä huomioitaisiin homot ja lesbot uhreina. Hän ei halua muuttaa homojen asemaa armeijassa. Hän haluaa, että HIV-positiivisilla olisi edellen tulokielto USAhan.

Myöskin perustuslain homokielto voi tulla McCainin ohjelmaan, vaikka hän nyt toisin väittää. Osavaltiossaan hän puhui homoliittojen kiellon puolesta. Hän jopa teki asiasta tv-mainontaa - siis homoliittoja vastaan. Hän vastusti ainoastaan maanlaajuista kieltoa. Paikalliset homoliittokiellot ovat ihan ok.
(Queer)

10 kommenttia

Kukaan ei puhu transseksuaalien murhista mitään. On mahdollisia tapauksia, missä vakavasti loukkaantunut transseksuaali on jätetty hoitamatta sairaalan päivystyksessä USA:ssa.
Ymmärtääkseni Yhdysvalloissa republikaanista henkilöstä saatetaan käyttää puhekielessä vaihtoehtoista sanaa konservatiivi. Vastaavasti demokraatista saatetaan käyttää sanaa liberaali. Nämä kuvastavat hyvin näiden kahden valtapuolueen asennemaailmaa asiaan kuin asiaan. Ja se näköjään näkyy pääehdokkaiden taustoissa ja itse ehdokkaissa.

Minä kyllä antaisin ääneni kaikesta huolimatta Obamalle. Vaikka en ole kovin tarkasti seurannut Yhdysvaltojen politiikkaa vuosien varrella, mielikuvani on, että demokraattien ollessa vallassa maa on onnistunut uudistumaan ja kasvamaan henkisesti aikuisemmaksi enemmän kuin republikaanien vallassa ollessa. Ja nykyhetkessä lohduttavaa on myöskin se, että valittaan Valkoiseen taloon nyt kuka tahansa, suunta on mitä todennäköisimmin kuitenkin parempaan päin. Asiassa kuin asiassa. Sillä niin sanoin kuvaamattoman t***ä heidän nykyinen presidenttinsä on.