AU: Pääkaupunkiterritorioon parisuhdelaki

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Australian pääkaupunkiterritorioon on hyväksytty parisuhdelaki. Teknisesti se tulee voimaan vuoden kuluttua.

Laki sisältää eläkelakien muutokset, joissa tämän jälkeen otetaan huomioon samaa sukupuolta olevat parit samaan tapaan kuin heteroparit tähän asti. Lakimuutokset takaavat pareille oikeuden vierailla sairaalassa [lähiomaisena] ja tehdä kumppaninsa puolesta hoitoihin liittyviä päätöksiä. Lakimuutosten jälkeen samaa sukupuolta olevat parit tulevat huomioiduiksi vanhain- ja hoitokodeissa.

Liittovaltiotasolla edellinen konservatiivinen pääministeri ajoi läpi lain, jonka mukaan avioliitto on vain miehen ja naisen välinen liitto. Australian pääkaupunkiterritorioon haluttiin tasavertaisuuden vuoksi myös juhlallisuudet salliva lain kohta samaa sukupuolta olevien parien seremoniaan. Liittovaltion hallitus ilmoitti käyttävänsä siinä tapauksessa veto-oikeutta ja estävänsä lain voimaan tulon. Uudessa laissa ei nyt ole siis lupaa juhlia pariliittoja.

Kolmanneksella Australian kahdeksasta osavaltiosta ja territoriosta on jonkinasteisia lakeja samaa sukupuolta olevien parien etujen turvaamiseen. Nyt säädetty parisuhdelaki on niistä vahvin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Australian väkiluku on 21 miljoonaa ihmistä. Heistä yli 40 000 (vajaa 0,2 %) elää samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa. Australian liittovaltion hallitus oli päätynyt tällaiseen lukuun viime vuonna.

Lähde: 365gay.com

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!