Impaled Nazarene taas ulkomaille

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006

Suomalainen hard-metal-bändi Impaled Nazarene on jälleen kesällä lähdössä Keski-Eurooppaan. Heidät on kutsuttu Weimarin seudulle PartySan-Open-Airs 2008 -tapahtumaan. Edellinen matka Saksaan kaksi vuotta sitten epäonnistui, koska erilaiset antifasistiset järjestöt nostivat haloon, ja lähes kaikki kiertueen konsertit peruutettiin, osittain poliisin kehotuksesta. Olisi syntynyt väkivaltaisia vastamielenosoituksia. Impaled Nazarenen kotisivuilla bändin voimahahmo valitteli silloin, että menee päin helvettiä. Päiväkausia ollaan vain keikkautossa ja odotetaan, että jokin konsertti voitaisiin pitää.

Impaled Nazarenea syytettiin natsiaiheisista lauluista. Zum Kotzen -biisissä puhutaan ali-ihmisistä ja yli-ihmisistä, eli suoraan natsikielenkäyttöä. Yli-ihmiset hallitsevat pian ja "Arbeit macht frei" (teksti keskitysleirien porteilta). Laulussa "Zero Tolerance" homoilta halutaan oikeudet pois ja toivotaan aidsin leviämistä heidän keskuuteensa. Lesbot on raiskattava.

Vuoden 2006 kiertue oli niin huono, että he jopa kielsivät sanomansa ja ilmoittivat, että eivät hyväksy diskriminointia ja rasismia. He ilmoittivat olevansa uskonnollisten ja poliittisten ryhmien ulkopuolella. Zum Kotzen -laulua he eivät enää laulaisi konserteissaan.

Myös ensi kesän konsertin järjestäjä tunsi olonsa epävarmaksi ja pyysi bändiltä selkeää kannanottoa. Bändillä ei kuulemma ole mitään tekemistä fasististen ajatusten kanssa ja he valittavat että ovat laulaneet joitakin vanhoja laulujaan. Ensi kesän konsertin järjestäjä on ilmoittanut, että heidän kesätapahtumallaan ei ole mitään tekemistä natsien tai fasistien kanssa. Viime kesänä esim. turvahenkilökunta koulutettiin tunnistamaan erilaiset natsien käyttämät symbolit. Ne olivat ehdottomasti kiellettyjä tapahtuman alueella.

Ensi kesän konsertissa Impaled Nazarene laulaa vain uusimpia biisejään, sellaisia joissa ei ole mitään natseihin tai rasismiin viittaavaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.tlz.de/tlz/tlz.weimar.volltext.php?kennung=on5tlzLOKStaWeimar39453&zulieferer=tlz&kategorie=LOK&rubrik=Stadt®ion=Weimar&auftritt=TLZ&dbserver=1

Uutisia toissa kesältä:
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=10&thrdid=3554

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!