Suomalaiset pormestarit eivät allekirjoittaneet

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Viime vuonna ILGA-Europe käynnisti kampanjan, jolla haluttiin edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten kokoontumis- ja mielipiteenvapautta. Joissakin maissa erityisesti entisellä itäblokin alueella viranomaiset ovat kieltäneet homojärjestöjen pride-marssit ja monissa maissa näiden marssien kimppuun on hyökätty. Viimeksi tällainen tapahtuma nähtiin viime sunnuntaina Moldovassa.

Suurten kaupunkien pormestareille ympäri Eurooppaa lähetettiin vetoomus, johon pyydettiin tukea allekirjoituksella. Vetoomuksessa esitetään huoli siitä, että kansainvälisistä vastalauseista huolimatta monien maiden paikalliset viranomaiset ja kaupunkien pormestarit jatkavat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien syrjintää ja kieltävät tai rajoittavat kokoontumis- ja mielipiteenvapautta.

Suomessa vetoomus meni mm. Helsingin, Turun ja Tampereen kaupunginjohtajille/pormestareille. Yksikään näistä ei ole liittynyt vetoomukseen allekirjoituksellaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan pormestarit ovat allekirjoittaneet vetoomuksen. Suomi on siis ainoa pohjoismaa, jossa ei katsota tällaista homo- ja lesboväestön tukea tarpeelliseksi. Helsingin ja Turun pormestareita on tämän vuoden alkupuolella muistutettu tästä vetoomuksesta, mutta se ei ole vaikuttanut asiaan.

Allekirjoituksia on tullut laajasti ympäri Eurooppaa seuraavista kaupungeista: Pariisi, Nikosia, Amsterdam, Winterthur (Sveitsi), Lontoo, Köln, Barcelona, Venetsia, Wien, Bologna, Manchester, Budapest, Ljubljana, Zürich, Berliini, Dublin, Luxemburg ja lisäksi allekirjoitus on tullut Romaniasta. Vain Euroopan reuna-alueet ja homofobiset entiset itäblokin maat eivät ole ottaneet asiaan kantaa.

2 kommenttia

Helsingin pormestari vastaa


Pahoittelen, että en ole vetoomuksenne allekirjoittaneiden joukossa. Pyrin rajaamaan kaupungin edustajana tekemäni kannanotot kaupungin toimialaa koskeviin asioihin.
Toivotan teille menestyksekästä tapahtumapäivää lauantaina.

Terv.
Jussi Pajunen